Навіщо Коломойському в "Дніпрі" ветеран Назаренко

35-річний футбольний художник Сергій Назаренко повертається у рідний клуб, де гравцям винні гроші

Навіщо Коломойському в "Дніпрі" ветеран…

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич зазначив, що Назаренко має завершити кар'єру у рідній команді. Тому футболіст відправляється з клубом на збори.

За "Дніпро" Сергій Назаренко, якому 16-го лютого виповниться 36 років, виступав з 1998-го. В 2011 шляхи гравця і клубу розійшлися, оскільки тодішній наставник "дніпрян" Хуанде Рамос не бачив місця у складі для плеймейкера, а клуб взагалі запропонував умови, які "не влаштовували футболіста". 265 матчів і 54 голи за клуб не стали для керівництва серйозним аргументом.

Згодом був вояж у "Таврію", "Чорноморець" та "Металіст". Ці три історії об'єднує один момент - команди мали фінансові проблеми і Назаренко не отримував зарплату, тому покидав команди.

"Дніпро" Коломойського, в якому з наступного сезону збираються будувати нову команду, теж має борги перед своїми футболістами. Через них, швидше за все, команду покарають відстороненням від єврокубків на один сезон. В майбутньому історія може бути ще гіршою.

З більшістю футболістів клуб буде переписувати контракти або розставатися, як у випадку з Коноплянкою і Федорчуком, або продавати - Бойко, Канкава, Калінич...

Навіщо "Дніпру" Назаренко

Навіщо Коломойському в "Дніпрі" ветеран Назаренко - фото 1

В команді бракує художника. Роман Безус попри свій талант у "Дніпрі" суттєво підсів. Креативний атакуючий півзахисник не може знайти спільну мову з тренером Мироном Маркевичем. Та і клубу він не потрібен, бо зарплата занадто висока (понад $1 млн за сезон). Щоправда, в нинішньому сезоні УПЛ Безус забив 2 голи і віддав 3 гольові передачі в 12 матчах.

Капітан "Дніпра" Руслан Ротань у свої 34 роки страждає від загострення хронічних травм. У 14 матчах УПЛ віддав 2 гольові передачі, забивши 3 голи.

Назаренку у "Дніпрі" готують роль художника, який зможе увійти в гру замість Руслана Ротаня в потрібний момент. Чимось ці футболісти дуже схожі. Обюидва володіють хорошим баченням поля. От тільки Назаренко завжди був більш креативним з чудовим пасом.

За тактичної схеми 4-2-3-1, яку у "Дніпрі" часто використовує Маркевич, не можна виключати, що Ротань з Назаренком перебуватимуть на полі одночасно. 

В нинішньому сезоні Назаренко зіграв 6 матчів в УПЛ за "Металіст". Він не віддав жодної гольової передачі і не забивав голів.

Навіщо Коломойському в "Дніпрі" ветеран Назаренко - фото 2

Можна не платити

Як ми вже писали, після "Дніпра" Назаренко пограв у Сімферополі, Одесі та Харкові. Всюди у нього були проблеми з отриманням зарплати. 

"Коли працюєш, не отримуючи бодай копійки - дуже неприємно", - казав Назаренко у 2014 році, коли був ще у "Таврії". 

В Одесі Назаренко отримав квартиру замість зарплати, а в Харкові грав майже безкоштовно. Клуб досі винен йому гроші за 5 місяців. 

Наявність боргів у "Дніпрі" і небажання Ігоря Коломойського їх гасити наштовхує на думку, що і тут у Назаренка історія може повторитися.

Але він дуже потрібен "Дніпру", враховуючи досвід та вміння розбудовувати гру. У самого Назаренка інших варіантів теж немає. Тому ця історія буде корисною для двох сторін.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme