Кулуари Донецька: "Шахтар" повертається на "Донбас Арену", а Захарченко керує останні місяці

У Донецьку активно обговорюють майбутнє закінчення бойових дій, автономію у складі України, кінець "ДНР" та повернення "Шахтаря" додому. Ультрас "гірників" Вітязь розповідає про сучасне життя в Донецьку

Кулуари Донецька: "Шахтар" повертається…

Після першого так званого чемпіонату "ДНР" з футболу, де засвітився легендарний футболіст "Динамо" та "Шахтаря" Віктор Звягінцев, мені вдалося поспілкуватися з людиною, яка зараз займається футбольними справами у Донецьку. Зрозуміло, що прізвище не назву, але завдяки цій людині зараз існує дитячо-юнацький чемпіонат "ДНР". Він має виходи на Звягінцева, який, за його словами, є головним футбольним функціонером сучасного Донецька. 

В оточенні Звягінцева нещодавно активно почали обговорювати повернення "Шахтаря" на "Донбас Арену". Кажуть, що перші домашні матчі чемпіонату України "Шахтар" проведе вже через рік - влітку 2016. Але все залежить від політики. Мовляв, якщо спрацює мирна ініціатива, відбудуться вибори згідно з планом, а "ДНР" увійде до складу України як автономія, то повернення "гірників" додому відбудеться урочисто. Інформація, кажуть, надійна. Вже готовий план дій. Проте, чи знають про такі плани місцевих функціонерів у "Шахтарі" - не знаю. Але "Донбас Арена" перебуває у чудовому стані. Доводилося бачити газон - хоч сьогодні у Лізі чемпіонів грай. 

Також у футбольних колах "ДНР", які так чи інакше наближені до влади через Міністра молоді та спорту Машина, або особисто, кажуть, що Захарченко керує "республікою" останні місяці. Його зливає найближче оточення, а на крісло активно претендує Олександр Ходаковський. Його у Донецьку пов'язують з Ахметовим. 

У народі зміну влади вітатимуть, бо Захарченко дістав усіх своїми заявами про війну, мобілізацію та іншим. Доводилося чути думки, що всі біди Донецька через те, що свого часу цей клоун не отруївся протухлими курами. 

Якщо спрацюють домовленості між Україною, Росією та Заходом і на Донбасі відбудуться вибори, здається мені, що без крові та внутрішніх розбірок не обійдеться. Еліти спробують повернути собі повний контроль, а діячі "новоросії" зберегти свій вплив. Нас чекають нові 90-ті і, можливо, концерт на "Донбас Арені".

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme