Коломойський запланував "Дніпру" провальний сезон

Олігарх вирішив влаштувати розпродаж футболістів, скоротив бюджет фіналіста Ліги Європи і не триматиме Мирона Маркевича

Коломойський запланував "Дніпру" проваль…

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич ще у літнє міжсезоння почав готувати вболівальників та спільноту до майбутніх невдач команди

"Потрібно виходити на якісно новий рівень. У нас є людей 10, ну, від сили 12. Нас уже добре знають, тому відповідно налаштовуватимуться. Нам мінімум 6 футболістів потрібно брати. Якщо таке буде, то ще можна про щось говорити. Інакше не треба жодних обіцянок давати", - робив меседжі Маркевич. 

"Дніпро" гравців не купував, натомість задарма втратив Коноплянку, який перебрався у "Севілью". 

Але і на цьому, судячи з усього, біди Маркевича не закінчаться. Один з кращих захисників минулого сезону в Лізі Європи Дуглас до завершення трансферного вікна може покинути "Дніпро" та перейти у турецький "Галатасарай". Також "Сарай" зробив пропозицію стосовно форварда Ніколи Калінича, а одного з кращих опорників чемпіонату України Канкаву у "Дніпра" прагне придбати французький "Реймс". Якщо ці футболісти підуть, то Маркевичу доведеться шукати резерви у клубній "молодіжці". Якщо Коноплянку намагаються замінити Близніченком або Бруно Гамою, втрату Калінича на певний час нівелює Селезньов, а ближче до грудня повернеться Зозуля, то втрата Дугласа у центрі захисту та опорника Канкави без нових придбань - непоправна.

Коломойський розпочав економію бюджету

За кулуарною інформацією власник "Дніпра" Ігор Коломойський вирішив піти шляхом економії. Олігарх скоротив бюджет клубу майже вдвічі (до $20-25 млн). Після того, як всі призові (9 млн эвро) за вдалий виступ у минулій Лізі Європи пішли на сплату боргів перед компанією-будівельником "Дніпро Арени", Коломойський вирішив хоч щось заробити. Футболісти "Дніпра", які дійшли до фіналу ЛЄ, зацікавили ряд клубів. І поки ця зацікавленість у них не зникла - слід продавати. У цьому він чимось схожий на власника "Шахтаря" Ахметова, який також розпродає відомих іноземців.

Але з цим категорично не погоджується Мирон Маркевич.

"У нас дуже серйозні проблеми зі складом. Я в такій ситуації, що явно не вистачає футболістів. У нас всього 13 осіб, на яких ми можемо розраховувати. Причому з цих 13 кілька гравців просяться піти. Ситуація дуже складна, і я через телебачення прошу президента клубу про те, щоб він мені допоміг у цьому плані", - вкотре волав тренер.

Але Коломойський зіграв у мовчанку, натомість гендиректор "Дніпра" Стеценко дав зрозуміти, що придбань не буде.

"Дуже важко дістати більш-менш висококласного виконавця і заманити його в країну зараз. Плюс є певні фінансові моменти, які не дозволяють робити гучні покупки, як при Рамосі. Ми знаємо, чого хоче головний тренер, скаутінговий відділ працює ... Думаю, що Маркевич поставиться з розумінням, якщо нам вдасться закрити не всі позиції, які йому хотілося б. Не виключаю, що хтось у нас з'явиться, але обіцяти цього не можу ", - сказав він. 

До всього цього додається погіршення атмосфери в команді, пов'язане із невеличкою заборгованістю по зарплаті, відсутності преміальних за Лігу Європи. Також проблеми існують і у клубах, неофіційно пов'язаних з Коломойським - "Карпати" та "Волинь". Там також борги та зменшення зарплат. 

Все це говорить про те, що Коломойський увімкнув режим економії у футболі. 

Що буде з "Дніпром"

Дніпропетровський клуб очікує українізація. Багато молодих вихованців академії отримають шанс грати у першій команді. Якщо ситуація з фінансами не зміниться, з клубу піде Мирон Маркевич. Це може трапитися навіть взимку. Важкий старт чемпіонату України (1:1 проти "Говерли" та 4:2 проти "Чорноморця") свідчить про те, що у команди буде один з найважчих сезонів. Характерний спад можна побачити після сезону, на який пішло багато сил. Команда без підсилення не здатна тримати марку на рівні фіналіста Ліги Європи. У нинішньому сезоні "Дніпро" боротиметься за "бронзу" чемпіонату із "Зорею", а у єврокубках цілком може не вийти із групи Ліги Європи. 




Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme