Футболісти готують "Майдан" проти олігархів-боржників

Футболісти з "Говерли", "Волині", "Металіста" і донецького "Металурга" погрожують зірвати наступний чемпіонат

Футболісти готують "Майдан" проти олігар…

Така інформація з'явилася сьогодні у ЗМІ. Ми зв'язалися з одним із гравців "Волині", який підтвердив, що футболісти поставили жорсткі умови керівництву клубу. До закінчення літньої відпустки та початку зборів (20 числа червня) керівники боржників мають дати гарантії виплат заборгованостей.

Справа в тому, що зараз між власниками команд та ФФУ йде досить цікава гра. Вони домовляються між собою про реструктуризацію боргів, ФФУ за результатами домовленостей видає боржникам атестати, наприклад "Чорноморцю" та "Металісту". Але гравці залишаються у програші. 

Клуби, які пройшли атестацію, пообіцяли закрити борги до кінця року. Але, за наявною інформацією, вони домовилися не з гравцями, як планувалося раніше, а з федерацією. Футболістів не влаштовує такий варіант і терміни погашення заборгованостей.

 ФФУ наразі видала атестати дев'яти командам УПЛ. Не отримали поки ліцензії "Зоря", "Говерла", "Волинь", "Дніпро" і  донецький "Металург", що проходить процедуру злиття з дніпродзержинською "Сталлю".

Гравці клубу Тарути ("Металург" Д - "Сталь") не отримують зарплату близько 7 місяців. Футболісти Шуфрича ("Говерла") не бачили грошей майже рік. У "Волині" (неофіційно пов'язують з Коломойським) заборгованості менше - більше 4 місяців. У "Металісті" Курченка - більше 7 місяців. 

Після інформації про те, що борги можуть закрити аж до кінця року, а довіри до керівництв команд у гравців немає, вони вирішили об'єднати зусилля та влаштувати страйк.

У ЗМІ повідомлялося лише про гравців "Говерли", "Волині", "Металіста" і донецького "Металурга". Всього - близько 50 футболістів

За нашими даними, до них можуть приєднатися певні футболісти "Дніпра", мовляв, через невиплату преміальних, але остаточної згоди ці футболісти ще не дали. 

Чому це не вихід

Страйк може призвести до виплати боргів або до того, що клуби банально гратимуть матчі молодіжними складами. У такому випадку гравці мають звертатися до Лозанського суду, де їхня справа застрягне на рік або більше. В підсумку, як показує досвід хоча б Артема Федецького з "Карпатами", борги гравцям змусять повернути. Але чи буде кому повертати?

Наразі страйк - це сигнал до недобросовісних власників. Чи дійде до радикальних дій? Навряд чи, бо футболіст без практики - як риба без води. Але страйк суттєво підставить Україну перед УЄФА.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme