10 владик: Найвпливовіші люди світового футболу (ФОТО)

Один з найавторитетніших спортивних телеканалів ESPN склав рейтинг найвпливовіших людей світового футболу

10 владик: Найвпливовіші люди світового…

10. Джанні Інфантіно

Десять владик: Найвпливовіші люди світового футболу - фото 1

Генеральний секретар УЄФА. Людина, яка відповідає в УЄФА за втілення ідей Мішеля Платіні в реальність. Інфантіно брав безпосередню участь у розробці фінансового фейр-плей і системи, що відстежує підозрілі матчі.

9. Кріштіану Роналду

Десять владик: Найвпливовіші люди світового футболу - фото 2

Красиві голи, фінти, ефектна жестикуляція і рекорди - одна з головних зірок світового футболу з "Реала" допомагає цьому виду спорту залучати все більше і більше грошей.

8. Йозеф Блаттер

Десять владик: Найвпливовіші люди світового футболу - фото 3

Президент ФІФА, який "влип" у корупційний скандал, до нових виборів, призначених на лютий 2016- го, залишається однією з найвпливовіших фігур світового футболу.

7. Нассер Аль-Хелайфі

Десять владик: Найвпливовіші люди світового футболу - фото 4

Глава beIN Media Group і власник "ПСЖ". У 2011 році колишній тенісист з Катару очолив Qatar Sports Investments , придбав контрольний пакет "ПСЖ" і почав скупку зірок. Жодна спортивна команда не витрачає стільки на зарплати (у розрахунку на одного гравця в середньому), як клуб з Парижа - 9,1 млн доларів. Мережа спортивних каналів beIn Sport віщає по всьому світу, володіючи правами на показ багатьох топових чемпіонатів і турнірів.

6. Флорентіно Перес

Десять владик: Найвпливовіші люди світового футболу - фото 5

Президент "Реала". Людина, яка любить купувати зірок. Після того, як він прийшов у "Реал" в 2000 році, в клубі почали з'являтися Фігу, Зідан Бекхем. Пізніше прийшов Роналду та інші зірки. "Реал" з Пересом є найдорожчим клубом світу. 

5. Ліонель Мессі

Десять владик: Найвпливовіші люди світового футболу - фото 6

Гравець "Барселони". Чотири титули кращого футболіста світу, рекорди по голам у чемпіонаті Іспанії, "Барселоні" і Лізі чемпіонів - він просто кращий футболіст планети Земля.

4. Карл-Хайнц Румменігге

Десять владик: Найвпливовіші люди світового футболу - фото 7

Президент "Баварії" і голова Асоціації європейський клубів. Колишній суперфорвард, який стоїть за гігантськими фінансовими успіхами найпотужнішого клубу Німеччини та одного з найпотужніших клубів Європи. Крім того, очолює міжнародну організацію з 214 клубів, яка відстоює інтереси клубів у турнірах збірних.

3. Річард Скадемор

Десять владик: Найвпливовіші люди світового футболу - фото 8

Президент Англійської Прем'єр-Ліги. Людина, яка доглядає за найбагатшою та найпопулярнішою лігою світу. Він відповідальний за те, що вона раз за разом підписує рекордні телевізійні контракти.

2. Жорже Мендеш

Десять владик: Найвпливовіші люди світового футболу - фото 9

Головний футбольний суперагент сучасності, який представляв або представляє інтереси його головних зірок - Роналду, Ді Марії, Кости, Фалькао, Хамеса, Моурінью.

1. Мішель Платіні

Десять владик: Найвпливовіші люди світового футболу - фото 10

Людина, яка, мабуть, зовсім скоро почне суміщати пости президента УЄФА і ФІФА. Платіні дістався до вершини як футболіст і політик. Він зробив УЄФА успішним бізнес-проектом, який заробляє гроші та витрачає їх на розвиток футболу у Європі. Платіні збільшив дохід від продажу ТВ-прав на показ єврокубків та чемпіонатів Європи. Багато його гучних ініціатив - від фінансового фейр-плей до розширення чемпіонату Європи - сприймаються в основному негативно. Але він дійсно є найвпливовішою людиною у сучасному футболі.

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme