Чому Підгрушна не впоралася з американським спринтом

Незважаючи на великі надії, які покладались на виступ Олени Підгрушної в спринті на етапі кубка світу в Преск-Айлі, результати лідера української збірної не порадували.

Чому Підгрушна не впоралася з американсь…

Чотирнадцята позиція – зовсім не те, що чекали від Олени Підгрушної на трасі в американському Преск-Айлі. Але сталося те, що сталося, і тепер залишається лише зробити правильні висновки з невдачі.

Чому на успіх Підгрушної розраховували?

Головним каталізатором надій на новий успіх Олени був її виступ у спринті на попередньому етапі кубка світу у канадському Кенморі, де українка здобула золото, продемонструвавши не тільки впевнену стрільбу, але й неймовірні швидкісні показники. Ще одним важливим фактором у очікуваннях було те, що Підгрушній дали відпочити під час жіночої естафети на трасі в Канаді. Отже теоретично лідер жіночої збірної України мала підійти до нового старту свіжішою.

Чому Підгрушна виступила невдало?

По суті, претензії Олени на медалі зникли вже після першої стрільби: два промахи – дуже щедрий дарунок конкуренткам, більшість з яких на той час вже долали фінальний відрізок гонки і робили це набагато впевненіше. Якщо подивитися на результати першої трійки гонки в США, то і у Соукалової, і у Данклі, і у Гузік стрільба була ідеальною, і сама це стало запорукою їх успіху.

Підгрушна ж, хоч і не опустила голови після невдалого старту, все одно не мала шансів на подіум, навіть незважаючи на те, що по швидкості йшла на дуже пристойному рівні, та й стрільбу стоячи «закрила» переконливо.

Важливо згадати й про погодні умови. На відміну від приємної погоди у переможному Кенморі, Преск-Айлі зустрів спортсменів вітром, до якого Підгрушна пристосувалася занадто пізно. Адже не будь тих прикрих промахів на «лежці», Олена цілком могла б потрапити у призери, про що говорить зокрема її швидкість долання траси.

Чому Підгрушна не впоралася з американським спринтом - фото 1

Хтось, напевно, серед причин невдалого виступу Олени може згадати і допінговий скандал, що спалахнув навколо команди в зв’язку з дискваліфікацією Абрамової, але то вже занадто тонка матерія, аби всерйоз прив’язувати це до справи.

Чого чекати далі?

Невдалий виступ у спринті дає нам підстави сподіватися на успіх вже у жіночій естафеті, що відбудеться у неділю. По-перше, через спортивну злість, яка має покинутися у Підгрушної після сьогоднішнього провалу. По-друге, можна розглянути і варіант, при якому Олену цілеспрямовано готували саме на командну гонку, більш статусну і, чого там кривити душею – більш прибуткову. Що ж, ми точно не будемо проти, якщо наші дівчата на чолі з лідером Підгрушною у неділю змусять нас забути невдачу, що трапилась у четвер.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme