Ахметов звозить "Шахтар" у Донецьк

Навесні чи влітку донецький "Шахтар" може приїхати на "Донбас Арену"

Ахметов звозить "Шахтар" у Донецьк…

В Ахметова активно готуються до повернення "Шахтаря" у Донецьк, щоправда, не назавжди, - лише разок приїхати на "Донбас Арену" у потрібний час.

Останнім часом активність людей Захарченка, які запрошують "Шахтар" у Донецьк, але тільки після відмови від виступів у чемпіонаті України, дуже зросла. Особливо старається так званий міністр спорту "ДНР" Мішин. Наразі у "Шахтарі" на запрошення терористів реагують обережно. Сергій Палкін вирішив не коментувати слова "так званих міністрів". От тільки сам Палкін у Донецьку був раніше, про що заявляв у ЗМІ.  Але він такий не один. Наприклад, журналіст Андрій Куліков побував у Донецьку, а потім почав розповідати в Україні, що "Донбас потрібно почути". Регулярно бувають у Донецьку з "робочими візитами" люди Ахметова, Колесникова, Тарути. Останній взагалі відзначився інтерв'ю російській Газета.ру, де розповів, що контакти з "ДНР" зберігає, а Порошенко винний у зриві "Мінських угод"

Варто також згадати і форум "Відновлюючи Донбас і Україну", який нещодавно відбувся у Києві за присутності знакових людей: придворного політолога Сергія Льовочкіна Андрія Єрмолаєва, екс-мера Донецька Олександра Лукьянченка, одіозну Наталію Королевську. Модератором цього заходу став відомий журналіст Андрій Куліков. Виступив там і Тарута, а організатором дійства стала громадська організація "Відновлення Донбасу", яка має безпосереднє відношення до втікача екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Він, до речі, також хоче повернутися у політику - на Донбас. Звідси і купа рекламних роликів у YouTube. 

До чого тут "Шахтар"? Все дуже просто. Донецьке крило об'єднується і готується до створення нової партії від Донбасу замість "Опозиційного блоку", який провалив місцеві вибори на рідній території.  Новий політпрект, а-ля "відродження Донбасу", має стати силою, яка поверне донецький електорат у потрібне русло. Приціл робиться на позачергові парламентські, а також можливі вибори на окупованих територіях, де люди донецького олігархату знову хочуть стати офіційною визнаною владою. 

Футбольний клуб "Шахтар" Донецьк - це не стільки футбольний, скільки ідеологічний інструмент впливу на людей для Ахметова, який асоціювався з простим "робітничим Донбасом".

Раніше "Шахтар" був рупором "Партії регіонів" і Віктора Януковича, який часто відвідував матчі "гірників", тусуючись з Ахметовим у ВІП-ложі. "Гірники" любили Януковича, поки це було потрібно.

"Шахтар" і досі лишився "голосом Донбасу". І всі політичні лозунги, які лунають від тренера Луческу і капітана Срни - символів і головних героїв Ахметова, - про повернення у Донецьк, рідну "Донбас Арену" і улюблених фанів, про те, як їм погано на чужині, - лише ідеологічна робота. 

"Шахтар" поїде у Донецьк, погуляє на "Донбас Арені", можливо, навіть зіграє у футбол з якимось "Олімпіком" Колесникова, у потрібний для Ахметова момент. 

Він може настати влітку чи навесні, але газон "Донбас Арени", за інформацією джерел, ідеально готуватимуть до літа. У ЗМІ навіть проскочила інформація, що Луческу приїде попрощатися. 

З "Шахтарем" стадіон "Донбас Арена" відвідають головні фігури новоствореної донецької партії та її спонсори. Поговорять з людьми, розкажуть власним журналістам про те, як вони піклуються про жителів Донбасу, покритикують київську владу і повернуться у Київ.

На питання українців, мовляв, чому поїхали до терористів, відповідь буде проста - там живуть наші люди, маємо право. І ніхто їм за це нічого не зробить.

Донецький електорат вкотре проголосує за старих господарів, якщо вибори у "ДНР" таки відбудуться. Бо там, у "ДНР", вони надію втратили і до Майдану їм було краще. 

Чудовий буде політичний хід, оскільки "Шахтар" мобілізує потрібний електорат набагато краще за безкоштовну гречку. 

Луческу залишиться тренером "Шахтаря" на сезон 2016/2017 - Ахметов домовився. Він - символ клубу. Без нього картковий будиночок ідеології розсиплеться.

Що робити демократичним силам? Створювати власну партію від Донбасу, залучивши туди відомих донецьких діячів, які можуть погодитися грати проти Ахметова. Інакше Україна повернеться туди, звідки ми починали, але вже без тисячів наших громадян, які загинули на війні, яка вигідна людям, що хочуть зберегти владу над Донбасом. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme