Ахметов зіграв у "Металург"

"Запоріжсталь" прогнозовано готова фінансувати футбольний клуб "Металург"

Ахметов зіграв у "Металург"…

Перед другим туром місцевих виборів у Запоріжжі, де фаворитом на крісло мера є ахметівець Володимир Буряк - головний інженер "Запоріжсталі", - карту "Металурга" таки розіграли.

Depo.ua ще до виборів писав, чому Богуслаєв "злив" команду, пояснюючи, що її має підхопити ахметівська "Запоріжсталь", щоб додати Буряку балів перед виборами. 

Так і сталося, але перед другим туром. 

У першому турі Володимир Буряк отримав 31,8% голосів, а кандидат від "БПП" Микола Фролов - 12,96%.

Щодо виборів у Запорізьку міськраду - їх впевнено виграв "Опозиційний блок" - 31%. "БПП" набрав 13%, "УКРОП" - 14%.

Ахметов у Запоріжжі впевнено будує другий Донецьк з менеджерами СКМ, які переїхали у це місто після війни. 

Якщо говорити про ФК "Металург" - весь цей шум щодо банкрутства команди, який піднімали лояльні до Буряка і Ахметова люди в місті, в тому числі і ті, хто працює в самому клубі, був звичайною спланованою операцією. Найбільше про те, що Богуслаєв кинув команду, говорили на Tv5 - ахметівському телеканалу Запоріжжя. 

Звичайно, було відомо, що Богуслаєв зробив ставку на підтримку демократичних сил у місті, тому йому було не до футболу. Але "ахметівці" використовують "Металург" лише у політичних цілях. 

Перед другим туром виборів, оголосивши про бажання фінансувати команду, кандидат Буряк завдяки "Запоріжсталі" отримає додаткові відсотки голосів відданих вболівальників клубу. Український футбол, звичайно, не втратить клуб з 80-річною історією. Але в нашому чемпіонаті з'явиться черговий фарм-клуб "Шахтаря". А у Запоріжжі фарм-клубів "гірників" взагалі буде два - "Зоря" та "Металург". 

Що могли зробити демократи, щоб цьому завадити? Мабуть, нічого. Бо знайти спонсора у регіоні, крім "Мотор Січ", у такий короткий термін, скоріше за все, було неможливо. 

А на ахметівців працювали всі, включно із Запорізькою федерацією футболу, яку очолює екс-регіонал Межейко, що розганяв Запорізький майдан і отримав за це 5 років умовно.

Але, як не крути, демократам необхідно збагнути, що футбол - чудовий інструмент політичного піару.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme