8 клубів-"жебраків", або де футболісти бачать гроші тільки уві сні

Коломойський, Шуфрич, Жеваго, Геллер, Курченко - вони повернули український футбол у лихі 90-і, коли про зарплату футболісти та тренери могли лише мріяти

8 клубів-"жебраків", або де футболісти б…

Ми живемо у той час, коли найстабільнішими клубами в країні є колективи Другої ліги. Там футболісти отримують від 4 до 12 тис гривень ("Інгулець", "Барса", "Арсенал" Київ, "Кремінь", "Скала") . Бюджети команд становлять кілька мільйонів у нацвалюті, але все стабільно і всі щасливі. Щоправда інколи виникають невеличкі затримки у "Буковині", "Арсенал-Київщині", "Енергії" та "Кристалі".

Значно гірші справи у команд Першої ліги. У "Десни", "Тернополя", "Ниви" Тернопіль, "Миколаєва", "Нафтовика", "Гірника", "Полтави"  - режим економії. В клубах часто гроші затримують на місяці, а зарплати не набагато вищі за озвучені раніше суми в клубах Другої ліги.

Але набагато далі пішла українська Прем'єр-ліга, де проблеми існують навіть у клубах олігархів. Точніше, переважно у клубах олігархів.

Коломойський та Жеваго

8 клубів-"жебраків", або де футболісти бачать гроші тільки уві сні - фото 1

Борг: чотири місяці (частина зарплати)

Навесні "Дніпро" розбив виплати футболістам на дві частини - авансову (25-30%) і зарплатну. Але за останні чотири місяці друга частина жодного разу не виплачувалася.

Минулого тижня команда пригрозила керівництву бойкотом - не виходити на тренування, поки клуб не розрахується. Гравці вимагали також погасити заборгованості по преміальних, які не виплачуються вже другий сезон. Також їх не було за вихід у фінал Ліги Європи.

"Дніпро" пообіцяв закрити всі борги до кінця минулого тижня, але виплатив повноцінні зарплати лише за один місяць.

8 клубів-"жебраків", або де футболісти бачать гроші тільки уві сні - фото 2

Борг: Чотири місяці

У "Ворсклі" Костянтина Жеваго вже 4 місяці футболісти не бачили грошей. 

Крім того, гравці відчувають проблеми з елементарним отриманням вже нарахованих грошей. Так, голкіпер полтавчан Станіслав Богуш при спробі отримати зарплату в одному з банкоматів банку "Фінанси та Кредит", який є спонсором клубу, отримав відмову у видачі грошових коштів.

Відзначимо, що в минулий четвер Правління Національного банку України визнало ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" неплатоспроможним.

8 клубів-"жебраків", або де футболісти бачать гроші тільки уві сні - фото 3

Борг: "Волинь" - 3 місяці, "Карпати" - затримка з початку року

Також існують певні затримки у "Волині" та "Карпатах", які пов'язані з Коломойським. У "Волині" ситуація схожа на "Дніпро" - кількамісячна затримка. У "Карпатах" затримки з початку 2015 року. 

Шуфрич та Геллер

8 клубів-"жебраків", або де футболісти бачать гроші тільки уві сні - фото 4

Борг: Зарплати немає понад рік

У "Говерлі", власниками якої є родина Шуфричів, грошей не бачили ще з минулого року. Загальний борг перед футболістами становить понад рік. Більшість футболістів, які захищають честь клубу в УПЛ, орендовані у "Динамо". Зарплату вони отримують у київському клубі. 

8 клубів-"жебраків", або де футболісти бачать гроші тільки уві сні - фото 5

Борг: Чотири місяці

У луганській "Зорі" теж лихо. Чотири місяці не було зарплати, а преміальних вже не бачили більше року. Атмосфера в команді жахлива. У відставку погрожує піти тренер Юрій Вернидуб, якщо футболістам не дадуть грошей.

Курченко та Богуслаєв

8 клубів-"жебраків", або де футболісти бачать гроші тільки уві сні - фото 6

Борг: затримка з 2014 року

"Металіст" досі не розрахувався з боргами. Футболістам інколи виплачують невеличку частину грошей, але борги тягнуться з минулого року.

8 клубів-"жебраків", або де футболісти бачать гроші тільки уві сні - фото 7

Борг: затримка 2 місяці

У запорізькому "Металурзі" грошей не бачили два місяці. Родина Богуслаєвих, які є власниками клубу, остаточно припинять фінансування з 1-го жовтня. 

Клімов та Одеса

8 клубів-"жебраків", або де футболісти бачать гроші тільки уві сні - фото 8

В одеському "Чорноморці" грошей "кіт наплакав". Але клуб живе, хоч і зарплати там 10-12 тис. гривень.

Але в майбутньому у клубі можуть розпочатися затримки. 

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme