"Моя мама була вагітна 14 разів": Чому Тайсон Ф'юрі хоче покінчити з собою

Важке дитинство, ув'язнений батько, бідність. Ми розкажемо історію про життя суперника Кличка-молодшого британця Тайсона "Цигана" Ф'юрі, якого в Україні прозвали "салом"

"Моя мама була вагітна 14 разів": Чому Т…

28-го листопада у Дюссельдорфі Володимир Кличко битиметься з Тайсоном Ф'юрі за титули IBF, IBO, WBO, WBA super и The Ring. Суперник Володимира має непросту життєву історію про яку слід розказати.

1-го червня 1988 року на світ з'явився Тайсон Люк Ф'юрі. Подія сталася в місті Уілмслоу, графство Чешир у Великій Британії. Родина у Тайсона була незвичайна - нащадки ірландських мандрівників. Тайсон народився на сім тижнів раніше терміну і важив всього 450 гр. Лікарі казали, що він не виживе, але хлопчик впорався. 

Джон Ф'юрі - батько Тайсона, пізніше розповідатиме, що тоді побачив у своєму сині боксера. І не просто так, бо Джон "Циган" Ф'юрі займався боксом і був великим шанувальником Майка Тайсона, тому він назвав сина на честь знаменитого американського боксера. Завдяки батькові Тайсон почав займатися боксом.

Важке дитинство

Бокс і дійсно був єдиним шансом Тайсона досягти чогось у житті. Пізніше він розповідатиме, що не має освіти і єдине, що вміє робити, - це добре битися в рингу, щоб його діти мали все.

А сам Тайсон у дитинстві не мав нічого. 

"В один момент перебуваю на підйомі, а в секунду потому готовий сісти в машину і врізатися в стіну на швидкості 100 миль на годину. Не знаю, що зі мною відбувається, просто зносить дах. Думаю, мені потрібно сходити до психіатра. Може це через те, що в дитинстві у мене не було повноцінної сім'ї. Мої батьки постійно сварилися і били один одного. У мого батька були інші жінки, від яких у нього з'являлися діти. Моя мати була вагітна чотирнадцять разів, але тільки четверо з нас вижили. Це не могло не вплинути. У мене агресивний стиль ведення бою. Завжди б'юся, як востаннє. У моїх боях завжди присутня драма", - цитата Ф'юрі.

Батько Ф'юрі був засуджений до дев'яти років тюремного ув'язнення за те, що в бійці вибив око опоненту. Важке дитинство Тайсона загартовувало і тепер він має сильний характер.

У Ф'юрі є дружина Періс, донька Венесуела та син Принс, які отримують все, чого забажають. 

Він не повторює помилок власних батьків.

Кар'єра

Розпочинав Тайсон звісно ж на любительському рівні. Захищав честь Ірландії на міжнародних турнірах. 

Спочатку він бився за боксерський клуб "Holy Family" з Белфаста (Північна Ірландія), а потім перебрався в клуб "Smithboro", округ Монаган (Ірландія). У подвійній міжнародної дуелі з більш досвідченою командою Польщі ірландці програли із загальним рахунком 12: 6; Ф'юрі, проте, обидва свої поєдинки виграв. В іншому міжнародному поєдинку - проти збірної США - Тайсон переміг нокаутом.

Ф'юрі довелося залишити збірну Ірландії - представники клубу "Holy Trinity" з Белфаста довели, що він не може представляти цю країну.

У 2006-му боксер виграв бронзову медаль на Чемпіонаті Світу серед юніорів.

Перебравшись до Англії, Тайсон взяв участь у національному чемпіонаті. Там його здолав Девід Прайс з рахунком 22: 8.

У травні 2007-го спортсмен виграв Чемпіонат Європейського Союзу серед юніорів.

Професійним боксером Ф'юрі офіційно став в грудні 2008-го. Виступав він від Великої Британії та Ірландії у важкій категорії. Дебютував Тайсон в бою за титул чемпіона в Ноттінгемі. Тоді він здолав свого суперника - угорця Белу Гюнгюсі - нокаутом у першому раунді.

Другий бій Тайсона в якості професіонала пройшов у січні 2009-го. Цього разу суперником його був німець Марсель Зеллер. Ф'юрі знову виграв - технічним нокаутом у третьому раунді.

23-го травня 2009-го Тайсон взяв участь у бою з 8-ми раундів. Йому протистояв Скот Белшоу, якого Ф'юрі відправив у технічний нокаут вже у другому раунді.

23 липня 2011 відбулося протистояння двох британських "титанів" у важкій ваговій категорії - Тайсона та Чісори. Ф'юрі показав кращу швидкість і переміг за очками, ставши новим чемпіоном Великої Британії.

Ф'юрі вважали найперспективнішим боксером у важкій категорії. Але далі пішло не все так чудово - почався регрес. 

Фанати побачили невиразні бої з Фіртом і Кевіном Джонсоном, розбавлені нокаутами в битвах за пояс чемпіона Ірландії та інтерконтинентальний пояс WBO. Був нокдаун у бою з Каннінгемом. 

Чісора прагнув реваншу і отримав його у 2014-му. Це була битва за право вийти в ринг проти Володимира Кличка у битві за пояс WBO. Тайсона вважали аутсайдером, як і під час першого бою. Але він вдруге переміг Чісору.  У 10-му раунді команда Дерека відмовилася продовжувати бій.

Приколи Ф'юрі

Боксер є одним з найбільших приколістів і скандалістів. Він викликає своїх суперників на поєдинки через "Твіттер", засипає ЗМІ якимись ідіотськими заявами типу "Як влаштувати пекло на Землі? Треба узаконити гомосексуалізм, аборти і педофілію". Рекламує себе як може.

У березні 2013 року Ф'юрі був оштрафований на 3 тис. фунтів, за некоректні записи в "Твіттері".

Пропагуючи бій з Кличком Ф'юрі головою розбивав кавун.

Приходив на прес-конференцію в костюмі "Бетмена".

Також Ф'юрі скинув 30 кг свого "сала".

Крім всього цього Ф'юрі під час битви поглядів обнюхав Кличка, сказавши, що той гарно пахне, чудово виглядає і, взагалі, Володя - сексі.

А найбільше всіх вразило виконання Тайсоном пісні "Wind Beneath My Wings" ("Вітер під моїми крилами") в аеропорту Дюссельдорфа під час відкритого тренування, яку присвятив Володимиру Кличку і його тренеру Джонатону Бенксу.

Особливості Тайсона

Розмах рук - 216 см, зріст - 206 см. Завдяки таким габаритам Тайсон проводить бій з позиції захисту, наносячи удари з дальньої дистанції. Але у переважній більшості своїх боїв він відкривається і атакує суперників із середньої та ближньої дистанцій.

У рейтингу Boxrec Ф'юрі посідає 3 сходинку.

Бій Кличко - Ф'юрі пройде 28-го листопада. Переможе, скоріше за все, Кличко. Але Тайсон відпрацював свій гонорар (3 млн євро) у ЗМІ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme