"Динамо" майже в плей-офф: Всі розклади для Реброва в Лізі чемпіонів

Перемога над "Порту" (2:0) в гостях дозволяє говорити, що кияни майже вийшли до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

"Динамо" майже в плей-офф: Всі розклади…

Досить дивна гра у Португалії завершилася на користь "Динамо". Чому дивна? Бо "Порту" не був схожий на ту команду, яка ледь не перемогла "Динамо" у Києві (2:2). Постійні обрізки в центрі поля Даніло Перейри, Невеша, Імбула, дитячі помилки у захисті від Лаюна, а також безхребетність в атаці Абубакара, Браїмі і Тельо - це все про "Порту". 

Господарів вистачило хвилин на двадцять. Після цього "Динамо" перехопило ініціативу, мав забивати Мораеш на 29 хвилині у порожні ворота, але промазав. Щоправда на 35-й арбітр призначив пенальті - Рибалку збив Імбула. "Точку" виконав Ярмоленко - 1:0.

Перший тайм так і дограли за тотальної переваги "Порту", але кращого результату для нас. Португальцям не допомагала навіть тактика 4-3-3 проти "динамівської" 4-2-3-1. 

У другому таймі ми побачили ту саму картину - сплеск від "Порту", а потім серію помилок, одна з яких призвела до другого голу киян. На 64 хвилині відзначився Гонсалес.

"Порту" продовжував атакувати, кияни відбивалися. Португальцям не допоміг навіть Освальдо, який замінив невдаху Браїмі. Не допомогло їм і ваолодіння м'ячем - 61% проти 39%.

"Динамо" перемогло і тепер Ребров майже у плей-офф.

Розклади в групі G

У паралельному матчі групи "Челсі" впевнено розтрощив аутсайдера - "Маккабі" - 4:0.

Після п'ятого туру маємо наступну картину:

1. "Порту" - 10 очок (9 забитих, 6 пропущених, +3)

2. "Челсі" - 10 очок ( 11 забитих, 3 пропущених, +8)

3. "Динамо" (7 забитих, 4 пропущених, +3)

4. "Маккабі" - 0 очок (1 забитий, 15 пропущених, -14)

В останньому турі, 9-го грудня, "Динамо" в Києві прийматиме "Маккабі". В Ізраїлі кияни здолали цього суперника 2:0. У Києві, цілком можливо, буде ще більше. А от "Порту" тепер необхідно перемагати "Челсі". 

Якщо "Порту" та "Челсі" грають внічию, а "Динамо" перемагає "Маккабі"

У трьох клубів буде однакова кількість очок - 11. За особистими зустрічами вирахувати учасників плей-офф буде важко. В "Динамо" показник у матчах з "Порту" буде кращий (2:2, 2:0). У "Челсі" показник в матчах з "Порту" буде гірший (1:2 і нічия), але він буде кращим у протистоянні з "Динамо" (0:0, 2:1).

Таблиця очних зустрічей у разі перемоги "Динамо" над "Маккабі" і нічиєї "Челсі" з "Порту"

"Динамо" - 1 перемога, 2 нічиї, 1 поразка - 5 очок 

"Челсі" - 1 перемога, 2 нічиї, 1 поразка - 5 очок

"Порту" - 1 перемога, 2 нічиї, 1 поразка - 5 очок

За регламентом місця в групах за рівної кількості очок у команд розподіляються в залежності від кращої різниці очок в особистих зустрічах, кращої різниці забитих м'ячів в особистих зустрічах, більшої кількості забитих голів в особистих зустрічах, більшої кількості голів, забитих у гостях, а вже потім краща різниця м'ячів за всіма матчами у групі.

Отже, якщо рахувати, то ми побачимо наступне (викреслюються м'ячі, забиті "Маккабі")

Наразі в "Динамо" 5 забитих і 4 пропущених у матчах з "Челсі" та "Порту". З них 3 голи забиті на виїзді. Різниця +1.

У "Порту" 4 забитих і 5 пропущених. З них 2 забиті на виїзді. Різниця - 1.

У "Челсі" 3 забитих і 3 пропущених. Різниця = 0.

Тобто найгірша ситуація наразі у "Порту", а найкраща - в "Динамо". Кияни можуть розраховувати на першу сходинку в групі G.

У випадку ж підрахунку різниці забитих і пропущених по групі у "Динамо" ситуація буде краща, ніж в "Порту" мінімум на один гол у разі перемоги над "Маккабі" і нічиєї "Порту" у Лондоні. Наразі в обох клубів +3. Але ж ми маємо перемагати "Маккабі". В "Челсі" тут все в порядку - наразі +8. 

Якщо "Порту" перемагає "Челсі", а "Динамо" долає "Маккабі"

До 1/8 фіналу йдуть кияни та португальці, бо у "Порту" буде 13 очок, у "Динамо" - 11, а в "Челсі" - 10.

Якщо "Челсі" долає "Порту", а "Динамо" - Маккабі"

Кристально протилежна ситуація, от тільки "Порту" матиме 10 очок і гратиме в ЛЄ.

Якщо "Динамо" грає внічию з "Маккабі"

Наша команда незалежно від результату поєдинку "Челсі" - "Порту" опиниться на третьому місці з 9-ма очками і вирушить до ЛЄ.

Неприємність від УЄФА

ще не поставлена крапка з побиттям темношкірих фанатів під час матчу "Динамо" - "Челсі" (0:0). УЄФА вже місяць не може озвучити вердикт. Скоріше за все, в кращому випадку для киян, матч з "Маккабі" пройде за порожніх трибун. У найгіршому випадку дискваліфікація може торкнутися і матчу 1/8 фіналу ЛЧ або поєдинків у Лізі Європи, якщо кияни не вийдуть у плей-офф ЛЧ. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme