Турчинов порівняв українців з євреями, що "вичавили з себе рабів"

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що українцям є чого повчитись із єврейської історії, що описана в Біблії

Про це Турчинов заявив, відповідаючи на питання журналіста щодо відповідей на те, що відбувається в Україні у Біблії, передає depo.ua з посиланням на УНІАН.

"Наприклад, у Старому Завіті, де описується історія староєврейського народу, можна знайти багато аналогій. Історія набуття ними державності та незалежності дуже схожа на нашу. Господь каже, що боягузтво – це страшний гріх. Потрібно вичавлювати з себе раба Коли Господь дав їм обіцяну землю, вони послали туди розвідників. Коли ті повернулися, почали розповідати, що ця земля у владі величезних велетнів, у них найсучасніша зброя, їхні фортеці неприступні і т.д. Але Господу треба довіряти. Він сказав: "Це ваша земля, ви повинні її отримати, ви повинні за неї боротися"., - сказав секретар РНБО.

Він також додав, що великою проблемою для українців є рабська психологія.

"Рабське нутро, рабська психологія, що формувалася довгі роки - у стародавніх євреїв в єгипетському полоні, а у нас - в російському, не дала можливості відразу отримати дану Богом землю, свободу і незалежність. У результаті, сподіваюсь, читачі знають цю історію -  Господь змусив цей народ 40 років поневірятися пустелею, щоб позбутися рабської психології. Вони поневірялися, доки останній раб у їхніх рядах не помер. А коли прийшло нове покоління, яке не знало рабства, воно взяло свою землю", - додав Турчинов, додавши, що Господь благословив Україну.

"Творець зробив людей вільними. Він благословив Україну, дав нам найкращу землю, силу, розум. Треба вірити і довіряти Йому. Якщо Він з нами, хто зможе протистояти нам", - підсумував високопосадовець.

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme