Життя

Яйця знижують ризик розвитку раку грудей, – вчені

Помірне споживання яєць здатне на 18 відсотків знизити ризик розвитку раку грудей у жінок

19 жовтня 2016, 08:43

Такі дані наводять експерти в області здорового харчування з США, пише Depo.ua з посиланням на Радіо24.

За їх даними яйця містять жирні кислоти Омега-6, які відносяться до групи поліненасичених. Ці кислоти скорочують вірогідність розвитку раку грудей за рахунок зниження компонентів, які викликають запальні процеси, а також підвищення рівня протизапальних компонентів.

Ще в 2003 році вчені з'ясували, що вживаючи велику кількість яєць та овочів у підлітковому віці, дівчата знижують небезпеку розвитку раку грудей на 18%. Через два роки інша група вчених встановила, що вживання не менше 6 яєць на тиждень дозволяє зменшити ризик раку грудей на 44 відсотки, в порівнянні з тими жінками, які з'їдали менше двох яєць.

Однак надмірне вживання цього продукту також небезпечно, так як воно може привести до підвищення рівня холестерину і ризику серцево-судинних захворювань. Отже, можна зробити висновок, що оптимальним для здоров'я жінки буде дозування в одне яйце щодня.

Більше актуальних новин читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...