Як роботи працюють шеф-кухарями в одному з ресторанів Китаю

У китайському мегаполісі Шанхай в одному з ресторанів роботи уже працюють шеф-кухарями

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на сайт каналу "24".

Роботи Коя і Кона працюють у шанхайському ресторані Toyako без відпустки і вихідних. Готують традиційний японський суп рамен, який останнім часом став популярним і в Китаї. Машини невтомно пораються біля плити просто в залі ресторану на очах у відвідувачів.

Власнику закладу прогресивна робоча сила влетіла в копійку — 150 тисяч доларів. Це зарплата двох кухарів-людей за шість років. Та інвестиція себе виправдала, бо клієнти готові платити удвічі більше, аби тільки побачити кухонних кіборгів на власні очі.

Роботи у ресторанному бізнесі — це хороший маркетинговий хід. Та якою б автоматикою не нашпигували кухні, вимоги гурманів залишаються незмінними. Тим не менш, експерти переконані, що надалі штучного інтелекту в бізнесі буде все більше.

Використання роботів у виробництві лише за останні кілька років зросло в рази. Для прикладу, в Китаї у 2005-му продали всього 5 тисяч роботів. Тепер цей показник перевищує 200 тисяч.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme