Життя

Вчені розвінчали стереотип про шкідливість солі

Згідно з новим дослідженням, опублікованим в престижному медичному журналі The Lancet, дієта з мінімальним вмістом солі може підвищити ризик розвинена захворювань серця

23 травня 2016, 11:11

Вчені з Університету Макмастера в Канаді провели експеримент, в ході якого з'ясували, що обмеження кількості хлориду натрію, більш відомого як кухонна сіль, приносить користь тільки тим пацієнтам, які вже страждають від підвищеного артеріального тиску, передає depo.ua з посиланням на Експрес.ua.

Крім того дослідники припустили, що безсольові дієти можуть тільки збільшити ризик виникнення серцево-судинних захворювань. У своїй науковій роботі вчені проаналізували дані про стан здоров'я понад 130 тисяч людей з 49 країн по всьому світу.

Дослідники шукали взаємозв'язок між виникненням хвороб серця, інсультами та смертю пацієнтів з нормальним і підвищеним артеріальним тиском. Було виявлено, що всі три фактори були більш розповсюджені серед тих, хто дотримувався дієти з низьким вмістом солі, ніж серед людей, що споживають хлорид натрію на середньому рівні.

Дослідження спростовує всі усталені стереотипи про шкоду солі для серця. Тому довкола наукової роботи одразу ж вибухнули запеклі суперечки, в яких взяли участь науковці з усього світу.

Більше новин про події в Україні та світі читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...