Вчені назвали п'ять напоїв, від яких варто відмовитися

Вчені назвали п'ять популярних напоїв, від вживання яких варто відмовитися.

За твердженням експертів, деякі напої, які здаються нешкідливими або здоровими, насправді виявляються шкідливими через великий вміст цукру, канцерогенів та інших небезпечних елементів, передає depo.ua з посиланням на New York Post.

Кава з сиропами

Згідно з американськими вченими дослідницької організації Environmental Working Group, люди часто полюбляють додавати саме сиропи, вважаючи їх частиною здорового харчування і приємним доповненням до кави. Насправді, сиропи поділяються на натуральні, які виготовляють з ягідних соків і цукру, а також десертні, до складу яких входять ароматичні есенції, барвники, кислоти і цукор.

Як пояснюють фахівці, у всіх кав'ярнях використовують виключно десертні сиропи, які можуть містити канцерогени та інші шкідливі хімічні елементи. Щоб мінімізувати вживання таких шкідливих речовин, дослідники пропонують додавати до кави корицю або екстракт ванілі.

Дієтичні газовані напої

Дієтичні лимонади користуються великим попитом, оскільки вважається, що в них міститься набагато менше цукру. Але, як показують дослідження Техаського університету в Остіні, люди, які п'ють тільки дієтичну газовану воду, виявилися більш схильними до набору жиру в області живота, ніж ті, які вживають звичайні лимонади. Окрім того, через набор ваги в області талії збільшується ризик розвитку діабету другого типу.

Вчені Гарвардського університету встановили, що штучні підсолоджувачі, які використовуються для приготування дієтичної газованої води, можуть зіпсувати смакові рецептори. Повідомляється, що такі підсолоджувачі є набагато солодшими за звичайний цукор, тому через деякий час, людина перестає відчувати солодкість фруктів і смак овочів.

Концентрований сік і смузі у пляшках

За словами британських вчених, соки і смузі можуть опинитися в одному ряду з газованими напоями, виходячи з їх шкоди. Як пояснюють експерти, через високий вміст цукру, концентрований сік часто використовують в якості підсолоджувача при виготовленні лимонадів та смузі. Таким чином, людина отримує не здоровий і легкий напій, а досить шкідливий.

Вчені наполягають на тому, щоб замість приготування соків, вживати фрукти в первісному вигляді, оскільки так організм отримає додаткові мікроелементи, включаючи харчові волокна, які допоможуть засвоїти цукор і забезпечать відчуття ситості.

Вода зі смаком фруктів

Як пояснюють фахівці, така вода вважається здоровою альтернативою лимонадам. Але, якщо подивитись детальніше, в цьому напої міститься не лише цукор, а й аспартам - штучний підсолоджувач, консерванти і навіть барвники. У такому разі вчені пропоную відмовитися від цього напою на користь простої води або з додаванням свіжих фруктів.

Горіхове молоко з підсолоджувачами

Як пояснюють американські вчені дослідницької організації Environmental Working Group, багато підсолоджувачів роблять дане молоко шкідливим для здоров'я, оскільки в такому випадку кількість цукру в напої значно збільшується. Відповідно до документів Всесвітньої організації охорони здоров'я, щоденна рекомендована норма споживання цукру становить 25 грам, в той час як невеликий стакан солодкого горіхового молока містить 13 грам. Учені пропонують обмежити вживання такого молока на користь звичайного.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme