ТОП-5 наймодніших консервацій цієї осені
Серед українців знову стає модним робити "закрутки", тобто консервувати якісь смаколики на зиму
- Головна
-
3 жовтня 2015 13:30
Depo.ua склав добірку рецептів наймодніших консервацій, які добре смакувати і не важко готувати
АДЖИКА
Беремо: по кілограму помідорів та болгарського перцю, два (для середньої гостроти) гострих перчика, півтори головки часнику
Все перекручуємо в м'ясорубці, солимо за смаком та розливаємо в чисті сухи банки (їх та кришки перед цим бажано простерилізувати - для цього складаємо їх у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько п'яти хвилин).
Закриваємо металічними або капроновими кришками та прибираємо в холодильник. Зберігається мінімум два місяці (може й більше, але до цього терміну все з'їдають)
САЦЕБЕЛІ
Беремо: помідори - 3 кг, коріандр мелений - десертна ложечка, кінза, кроп і петрушка - по великому пучку, болгарський перець - 1 кг, два гірких перчика, головка часника, за смаком цукор та пісок, соняшникова олія рафінована - ½ склянки, оцет (бажано яблучний) - 3 столові ложки.
Часник прокрутити через м'ясорубку та відкласти.
Через м'ясорубку прокрутити помідори, болгарський та гіркий перець, зелень, все окрім часника скласти в каструлю і довести до кипіння на маленькому вогні
Після того як продукти проваряться протягом 22 хвилин, всипати мелений коріандр і варити ще 40 хвилин. Після вказаного часу в соус викласти цукор, часник, сіль, олію та оцет. Прокип'ятити ще протягом двох хвилин. Тепер можна розливати по банкам та закручувати або закривати капроновими кришками. Зберігати в холодильнику не більше 9-10 місяців
Смакує до страв з м'яса та птиці, хінкалі, пельменів та чебуреків
ТКЕМАЛІ
Беремо: 1 кг слив з кісточкою, два гострих перчика, 10 зубчиків часнику, 25 грамів порошку карі, столова ложка солі, шість столових ложок цукру.
Зі сливи видалити кісточки, сливи, перець та часник прокрутити на м'ясорубці. В каструлі довести до кипіння, додати цукор, сіль та карі і варити півгодини на маленькому вогні, часто помішуючи. Розлити по банкам
Смакує до страв з м'яса та птиці
30 хв на повільному вогні помішуючи. Закатати в банки.
В'ЯЛЕНІ ПОМІДОРИ
Беремо: помідорів - стільки, скільки вміститься на ваше деко, розмарин, часник, оливкову чи рафіновану соняшникову олію
Помідори ріжемо навпіл, виймаємо серцевину, залишаючи тільки стінки (це зручно робити десертною ложкою). Розкладіть на деко розрізом уверх, в кожну половинку покладіть листочки розмарину та по 1-2 пластинки часнику.
Деко з помідорами поміщаємо в розігріту до 120 ° С духовку, через півгодини зменшити температуру до 80 ° С і тримати помідори не менше трьох годин (а для великих може знадобитися й п'ять-шість).
Готові помідори мають бути сухими, але не висохлими до стану паперу.
Перекладіть помідори в банку і залийте олією. Зберігати в холодильнику.
Смакує до рибних та м'ясних стейків, м'яса птиці, загусле запашне масло можна намазувати на хліб.
ЧАТНІ
Беремо: яблука (кислі) - 1,5 кілограма, дві великих ріпчастих цибулини, 300 грамів цукру, 5 столових ложок ізюму, третина склянки винного чи столового оцту, 0,5 чайної ложки, по 0,25 чайної ложки меленої гвоздики, гострого меленого перцю, чорного меленого перцю та коріандру.
В індійській кухні (чатні - то індійський рецепт) в цей соус замість вищевказаного переліку спецій та прянощів кладуть гарам-масалу - суміш для приготування блюд. Різні джерела дають різний склад масали, але там зазвичай обов'язково присутні коріандр, кардамон, гвоздика та мускатний горіх. Тож, можна завітати до індійського магазину та купити готову суміш.
Далі: ізюм замочуємо у воді на 10-15 хвилин, відкидаємо на дуршлаг і відставляємо.
Яблука очищуємо від шкірки, насінної коробки і плодоніжки та ріжемо дрібними кубиками - от як картоплю на вінегрет. Складаємо яблука та ізюм в каструлю, доводимо до кипіння і варимо, доки суміш не перетвориться на кашу. Додайте всі спеції та прянощі, влийте оцет та перемішайте.
Варіть ще 15-20 хвилин на повільному вогні, потім розлити по банкам та закрити кришками. Зберігати в холодильнику.
Найкраще смакує до яловичини, нежирної свинини та запеченої курки.
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 12:05У Києві пройшов ювілейний незалежний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks: хто брав участь
- 11:31Через обстріли на Херсонщині минулої доби загинуло двоє людей, ще 6 поранені
- 11:17Нічна атака "шахедів" на Україну: Євлаш розповів про деякі "новації"
- 11:17"Укренерго" анонсує обмеження для бізнесу через дефіцит електроенергії
- 10:44На Дніпропетровщині окупанти обстріляли поліцейських та рятувальників, що прибули на ліквідацію наслідків ворожої атаки (ФОТО)
- 10:16 НАБУ: Чинного міністра піймали на заволодінні державною землею в сумі 291 млн гривень
- 10:01 СБУ заявила про затримання підозрюваного у корегуванні ракетного удару по базі підлеглих Буданова в Харкові ФОТО
- 09:47На Миколаївщині вночі ППО знищила 4 дрони. Є поранений
- 09:03Рашисти атакували дронами промислові та припортові об'єкти на півдні України
- 08:56На Харківщині окупанти масовано застосували керовані авіабомби: Що відомо про наслідки
- 08:55ППО знищила всі дрони, якими Росія намагалася атакувати Київ
- 08:42Ще 800 окупантів ліквідовано минулої доби в Україні
- 08:15ППО вночі збила 15 "шахедів", — Повітряні сили
- 08:05Окупанти ракетами обстріляли передмістя Харкова: Офіційна інформація ОВА
- 23:52Чому досі разом? Орландо Блум розкрив "секрет" сварок з Кеті Перрі
- 23:00 Штати погодили відправку Україні далекобійних ракет ATACMS, - Зеленський
- 22:28Українських учнів навчатимуть прав дитини згідно з Європейською соціальною хартією
- 22:24 Україна обмежила надання консульських послуг для чоловіків з 23 квітня, - ЗМІ
- 19:46Зірка українського Youtube Тайлер Андерсон вирішив мобілізуватися до лав ЗСУ