Життя

ТОП-4 приховані небезпеки літнього пікніка

Щоб пікнік не закінчився неприємними наслідками для здоров'я, важливо дотримуватися гігієни приготування їжі та правил безпечної поведінки

29 травня 2016, 17:56

Літо – період постійних вилазок на природу, веселих зустрічей з друзями і смачних пікніків. Експерти порталу Time розповіли, на які чотири речі під час підготовки до пікніка слід звертати особливу увагу, передає depo.ua.

Чотири небезпеки літнього пікніка виглядають так:

Продукти. Перед покупкою овочів, фруктів та інших продуктів важливо бути впевненими в тому, що їжа свіжа. Обов'язково мийте продукти перед пікніком. Особливо забруднені овочі Американські центри з контролю і профілактики захворювань рекомендують чистити за допомогою щітки. Щоб уникнути перехресного забруднення, зберігайте овочі й фрукти подалі від м'яса. Щоб запобігти псуванню продуктів, переконайтеся, що температура в холодильнику нижча за +4,5 градусів, а в морозилці – нижча за -18 градусів.

М'ясо. Купівля м'яса в супермаркеті повинна бути останньою справою, щоб м'ясо як можна менше часу знаходилося поза холодильником. Сортуючи куплені в магазині продукти по пакетах, кладіть м'ясо в окремий. Після обробки і приготування сирого м'яса одразу ж мийте руки та ретельно протирайте робочу поверхню.

Гриль. Перед пікніком переконайтеся, що ваш гриль або мангал чистий. Якщо він забруднений, видалити жир і залишки їжі можна за допомогою дротяної щітки. Однак стежте за тим, щоб щетина щітки не залишилася на грилі й потім не потрапила у продукти. Пам'ятайте про те, що висока температура формує в м'ясі канцерогенні речовини. Тому смажене м'ясо краще їсти в помірних кількостях.

Недоїдена їжа. Після пікніка часто залишається недоїдена їжа. Центри з контролю і профілактики захворювань США рекомендують доїдати такі продукти якомога швидше: щоб запобігти отруєнню або іншим проблемам зі здоров'ям, не зберігаєте залишки їжі довше чотирьох днів.

Більше новин про події в Україні та світі читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...