Життя

ТОП-4 напої, які не можна вживати після закінчення терміну придатності

Професор харчових наук Рутгерского університету Дон Шаффнер і експерт в області харчування Кейтлін Гласс розповіли, вживання яких напоїв після закінчення терміну придатності вкрай небезпечне для здоров'я

06 липня 2016, 21:45

Іноді, щоб "продукт не пропадав", люди дозволяють собі випити молоко або сік на другий-третій день після закінчення терміну придатності, передає depo.ua з посиланням на Rodale's Organic Life.

І якщо у деяких випадках від такого напою людина не відчує жодного дискомфорту, то з низкою інших напоїв краще не ризикувати.

Чотири напої, які не можна вживати після закінчення терміну придатності, виглядають так:

Сире молоко. Непастеризовані напої, наприклад, сире молоко, можуть містити кишкову паличку та інші патогенні бактерії. Процес пастеризації вбиває ці мікроорганізми, нагріваючи молоко до тієї температури, при якій бактерії гинуть. Незважаючи на те, що сире молоко містить низку корисних вітамінів і мікроелементів, після закінчення терміну придатності його краще не пити.

100-відсоткові овочеві соки. Фруктові соки містять кислоти, які захищають напій від патогенних мікроорганізмів. Натуральні овочеві соки таких кислот не містять, тому після закінчення терміну придатності стають небезпечними для здоров'я.

Напої холодної пастеризації. Холодна пастеризація вбиває бактерії не за допомогою тепла, а завдяки високому тиску. Експерт науково-дослідного інституту харчування при університеті Вісконсін-Медісон Кейтлін Гласс вважає, що такий тип пастеризації діє недостатньо ефективно і якщо термін придатності напою вийшов, краще його просто вилити.

Напої, які зберігалися неправильно. Часто в продуктових магазинах напої зберігаються в холодильниках при неправильній температурі. У такому випадку термін їх придатності зменшується. Вдома експерти рекомендують зберігати напої при температурі 3-5 градусів Цельсія.

Більше актуальних новин читайте на Depo.Життя

 

Loading...
Loading...