Життя

ТОП-10 продуктів, які зменшують користь салату

Експерти зі здорового харчування вказали низку продуктів, які шкідливо додавати ло салату

25 березня 2016, 18:10

Коли мова заходить про корисну їжу, більшість людей вирішують приготувати салат. Однак на додачу до овочів багато хто кладе до салату курку-гриль, сир, крупи, і салат вже не є легким, низькокалорійним та здоровим, повідомляє depo.ua з посиланням на SheKnows.

Щоб салат був смачним, поживним, але не приносив шкоди організму та фігурі, експерти радять уникати таких 10 продуктів:

1. Сушена журавлина. Цей продукт містить багато цукру і консервантів. Щоб надати салату кольору, краще використовувати виноград або малину.

2. Горіхи. Волоські горіхи та мигдаль містять корисні жири, проте дієтолог Тара Коулман не рекомендує додавати в салат більше чверті чашки горіхів.

3. Насіння. З насінням діє те саме правило, що і з горіхами. Насіння соняшника і гарбуза – це корисно, але не більше жменьки однієї долоні.

4. Грінки. Крім того, що грінки багаті на вуглеводи, вони часто продаються в супермаркетах, приправлені штучними ароматизаторами. Для специфічного хрускоту в салат краще нарізати капусту.

5. Низькокалорійні заправки. У готові низькокалорійні заправки теж нерідко додають штучні ароматизатори з безліччю хімікатів. Дієтологи радять зробити легкий корисний соус самому: оливкову олію слід змішати з лимонним соком, сіллю та перцем.

6. Салат айсберг. Це трав'яниста рослина досить корисна для здоров'я, проте насититися нею складно. Порція салату з такою зеленню містить всього 20 калорій.

7. Додатковий білок. Тофу, горох та курка – це корисно, тільки не всі разом. Виберіть для салату одне джерело білка, а решту миски заповніть овочами.

8. Тертий сир. Сир може додати салату 250 зайвих калорій і 20 грамів жиру. Виключати сир повністю дієтологи не просять, однак вони рекомендують переконатися, що на 98% салат складається з овочів і лише на 2% – з сиру.

9. Майонез. Якщо для шашлику, пасти, піци майонезний соус цілком підходить, то для такої здорової їжі, як салат, це табу.

10. Бекон. Скибочки бекону в салаті – це, безсумнівно, смачно, проте консерванти, жири й натрій, на які багатий цей продукт, не зроблять салат корисним.

Більше актуальних новин читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...