Життя

ТОП-10 продуктів, які лікують сонячні опіки

Зменшити біль від сонячного опіку і швидше відновити пошкоджену шкіру допомагають не тільки лікарські препарати, але й продукти харчування, що лежать в холодильнику

08 липня 2016, 21:40

Найкраща профілактика опіків – стежити за тим, щоб цього не сталося: засмагати в безпечні години, використовувати сонцезахисний крем, покривати одягом найбільш вразливі до сонця ділянки тіла. Але якщо запобігти опіку не вдалося, прискорити процес лікування можна завдяки низці продуктів харчування, передає depo.ua з посиланням на Rodale Wellness.

10 продуктів від сонячних опіків виглядають так:

Картопля. Щоб знеболити пошкоджену шкіру, потрібно нарізати картоплю скибочками і прикласти до місця опіку.

Вівсянка. Подрібніть вівсянку в блендері і залийте холодною водою. Загорніть суміш в марлю і прикладіть до місця опіку. Ставте такі компреси кожні дві-чотири години.

Зелений чай. Заваріть пакетик зеленого чаю, охолодіть і покладіть на ушкоджену ділянку тіла. Щоб уникнути сонячних опіків, пийте багато чаю протягом дня.

Гранат. Плоди граната мають протизапальні й антиоксидантні властивості. Якщо ви отримали опік, їжте гранат.

Полуниця й ожина. Розімніть ягоди в кашку і намажте на обпечене місце. Полуниця й ожина знижують біль.

Огірки. Так само, як з ягід, зробіть пюре з огірків і намажте ним пошкоджене місце.

Помідори. Вживання томатів захищає шкіру і запобігає сонячним опікам. Як тільки почалося літо, додайте до свого раціону якомога більше томатів.

Білий оцет. Дистильований білий оцет діє як протизапальний засіб. Нанесіть трохи рідини на місце опіку, через 20 хвилин відчуття болю зменшиться.

Знежирене молоко. Змочуйте марлю прохолодним знежиреним молоком і прикладайте до місця опіку. Оновлюйте компрес кожні дві-чотири години.

Чорний шоколад. Для запобігання сонячних опіків купуйте та їжте як мінімум 70-процентний чорний шоколад. В какао містяться катехіни, які захищають шкіру від негативного впливу.

Більше новин про події в Україні та світі читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...