Життя

ТОП-10 продуктів, які борються з весняною алергією

Продукти, які продаються в будь-якому супермаркеті, можуть вилікувати сезонну алергію ефективніше, ніж дорогі медичні препарати

07 травня 2016, 16:02

Дослідження показують, що продукти, багаті на вітамін С і фолієву кислоту, зменшують запалення, пов'язане з алергічною реакцією організму, повідомляє depo.ua з посиланням на Rodale Wellness.

10 натуральних протиалергенних продуктів виглядають так:

Брокколі. Оскільки в цьому овочі міститься вітамін C, продукт сприяє зниженню симптомів алергії. До того ж, брокколі – це низькокалорійна капуста, яка має безліч інших переваг для здоров'я.

Листова капуста. Каротоноїди, що містяться в листовій капусті кале, полегшують перебіг алергії.

Шоколад або какао. У людей, які страждають від сезонної алергії, спостерігається підвищений рівень імуноглобуліну Е. Знизити цей рівень і вилікувати алергію дозволяє шоколад.

Цитрусові. Апельсини, грейпфрути, лимони і лайм багаті на вітамін C, тому якісно борються з проявами алергії.

Бузина. Флавоноїди, що містяться в соках, винах і варенні з ягід бузини, зменшують алергічне запалення в організмі.

Цибуля і часник. В часнику і цибулі міститься кверцетин, який має протинабрякову, спазмолітичну та антигістамінну дію і допомагає подолати алергію.

Петрушка. Петрушка пригнічує секрецію гістаміну, що викликає алергічну реакцію.

Ананас. Цей тропічний фрукт містить фермент бромелайн, який є потужним протизапальним засобом і здатний полегшити біль у горлі і роздратування носових пазух.

Червоний виноград, чорниця і червоне вино. Ці продукти містять речовину ресвератрол, який, як і шоколад, знижує рівень імуноглобуліну Е.

Помідори і кавун. Ці ягоди містять пігмент лікопін, який пригнічує дію алергічної реакції.

Більше новин про події в Україні та світі читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...