Шоколад знижує ризик виникнення діабету, - вчені

Щоденне споживання невеликої кількості шоколаду знижує ризик діабету і захворювань серця

Під час дослідження фахівці проаналізували дані 1153 осіб у віці 18-69 років, передає depo.ua з посиланням на Експрес.

Учених цікавило, як споживання шоколаду впливає на інсулінорезистентність, що підвищує ризик діабету 2-го типу і захворювань серця. Також вони оцінювали вплив шоколаду на рівень вироблення ферментів печінки, показника функції печінки.

Приблизно 81 відсоток учасників споживав шоколад, в середньому 24,8 г в день. У порівнянні з тими, хто їв шоколад нерегулярно, любителі цього солодкого продукту володіли зниженою інсулінорезистентністю і підвищеним рівнем ферментів печінки. Чим вищим був рівень споживання шоколаду, тим більш вираженим був цей зв'язок. Результати залишалися незмінними навіть після врахування таких факторів, як вік, стать, освіта, спосіб життя і харчування.

Як припустили дослідники, споживання чаю і кави, багатих поліфенолами, можливо, посилює вплив шоколаду на зниження кардіометаболічного ризику, пов'язаного з розвитком діабету, захворювань серця та інсульту.

Варто додати, що найбільш корисним вважається темний шоколад, в якому високий вміст какао. Це означає, що в ньому багато антиоксидантів, що захищають клітини від ушкоджень.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme