Цукор небезпечний для серця

Фахівці з Медичної школи Уорвіка виявили, що цукор має дуже підступну властивість, яка робить цей продукт небезпечним для серця

Цукор небезпечний для серця…

Дослідники встановили, що в процесі засвоєння організмом цукру утворюються речовини, що руйнують необхідний здоров'ю холестерин.

Нагадаємо, що в тілі людини є присутніми два види холестерину - «хороший» високої щільності (ЛПВЩ) і «поганій» низької щільності (ЛПНЩ). При цьому «хороший» холестерин захищає судинні стінки від ушкоджень і налипання «поганих» бляшок холестеринів, рятуючи судини від атеросклерозу. Якщо артерії і судини зсередини закупорюються бляшками, погіршується кровопостачання органів - найчастіше, саме це стає причиною серцевого нападу.

За словами медиків, що досліджують вплив цукру на організм людини, при поїданні солодощів з глюкози виділяється речовина метилгліоксаль (MG). Цей компонент пригноблює активність «хорошого» холестерину, руйнівно діючи на його молекули.

«Метилгліоксаль утворюється в організмі з глюкози, він в 40 000 разів більш активний, ніж сама глюкоза. Він руйнує молекулу ЛПВЩ у функціонально важливому місці, що робить частку нестабільною і даремною», - зазначили дослідники.

За словами вчених, низький рівень «хорошого» холестерину тісно пов'язаний з хворобами серця, підвищенням рівня метилгліоксаля і часто зустрічається у літніх людей і пацієнтів з цукровим діабетом або захворюваннями нирок. Дослідження показали, що високий рівень метилгліоксаля підвищує ризик захворювань серця на 10%, повідомляє ДеПо з посиланням на medikforum.ru.

Раніше ДеПо розповів, що солодощі викликають появу зморшок.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme