П'ять продуктів, які порушують гормональний баланс

Американські ендокринологи назвали продукти, які порушують гормональний баланс

Людський організм виробляє більше сімдесяти видів гормонів, які відповідальні за відчуття голоду і ситості, бадьорість та сон, набір чи втрату ваги, а також за багато інших процесів організму. Порушення гормонального фону можуть стати причиною розвитку різних захворювань, зокрема ожиріння та безпліддя, передає depo.ua з посиланням на Care 2.

Серед основних причин порушення балансу - погана екологія, спадковість, хронічні захворювання і харчування. Щоб зберегти здоров'я, ендокринологи пропонують скоротити вживання наступних продуктів:

1. Молоко

Кількість молока, яке дає корова, в основному залежить від її харчування, тому на фермах тварин часто годують висококалорійними кормами з різними штучними добавками і синтетичними гормонами росту. За словами лікарів, перевищення кількості гормону росту в організмі людини значно збільшує ймовірність розвитку раку простати у чоловіків і раку грудей у жінок. Тому, ендокринологи рекомендують вживати молоко, яке дають перевірені корови або ж значно скоротити його вживання.

2. Цукор

Цукор впливає на гормон інсулін, який необхідний для перетворення глюкози в енергію. Підвищена концентрація інсуліну в крові може спровокувати розвиток діабету другого типу та ожиріння. Більше того, під час зростання інсуліну в організмі знижується кількість особливого глобуліну, який регулює вироблення естрогену і тестостерону. В такому випадку відбувається збій і може розвинутися безпліддя або накопичення жиру на животі.

3. Стевія

Стевія вважається одним з найбільш корисних замінників цукру, але ендокринологи застерігають від регулярного вживання підсолоджувача. За словами медиків, потрібні додаткові дослідження, щоб переконатися в його безпеці для жіночого здоров'я, адже віддавна стевію використовували для запобігання вагітності. Крім того, рослину також звинувачують у порушенні репродуктивної системи чоловіків.

4. Соя

За словами медиків, соя, навіть найорганічніша, має схожу з естрогеном структуру. У такому випадку організм вважає достатньою кількість цього гормону і припиняє його вироблення. Коли відбувається зниження рівня природного естрогену - це тягне за собою зменшення вироблення інших гормонів, що в результаті негативно впливає на зачаття у жінок. Таким чином, часте вживання сої може викликати порушення вироблення статевих гормонів, що призведе до таких захворювань, як безпліддя і рак грудей.

5. Червоне м'ясо

Як пояснюють експерти, регулярне вживання червоного м'яса не тільки збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, але також негативно впливає на гормональний фон. Особливу небезпеку це становить для жінок, оскільки порушується вироблення особливого глобуліну, який регулює вироблення естрогену і тестостерону. В такому випадку може розвинутися безпліддя.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme