Життя

Медики назвали продукти харчування, які погіршують роботу мозку

Американські психіатри та невропатологи розповіли про продукти, які призводять до порушень мозкової діяльності

17 серпня 2016, 21:47

Багато людей знають про те, що стимулюють роботу мозку лосось, волоські горіхи та ягоди. Однак існує низка продуктів, які здатні викликати помутніння розуму, погіршення пам'яті і навіть розвивати хворобу Альцгеймера, передає depo.uaз посиланням на Prevention.

Шість продуктів, які шкодять мозку, виглядають так:

Штучні підсолоджувачі. Невролог Девід Перлмуттер зазначає, що штучні підсолоджувачі приносять ще більший ризик розвитку діабету, ніж звичайний цукор. А діабет другого типу призводить до дегенерації мозку.

Риба з високим вмістом ртуті. Професор психіатрії з Пресвітеріанської лікарні Нью-Йорка Гейл Солтц стверджує, що риба, яка містить ртуть, токсична і чинить негативний вплив на ту частину мозку, яка відповідає за баланс, координацію і зір. Щоб знизити ризик впливу ртуті, відмовтеся від королівської макрелі, акулячого м'яса, риби-меча, обмежте споживання білого тунця. Зверніть увагу на молюсків, креветки, лосось, минтай і сома.

Готові бісквітні коржі. Готові, запаковані бісквіти, а також напівфабрикати піци містять транс-жири, які згубно впливають на мозок, викликають запалення і порушення передачі нервових імпульсів, каже психолог Сьюзан Альберс.

Солодкі напої. Нейробіолог Сандра Аамодт радить уникати солодких напоїв, оскільки вони не вгамовують, а лише стимулюють голод. Коли людина споживає багато калорій, вона порушує обмін речовин і запускає процес погіршення активності мозку.

Глютеновмісні продукти. Американський психіатр Келлі Броган стверджує, що продукти з глютеном, зокрема хлібобулочні та макаронні вироби, можуть призводити до депресії, психозу та інших психічних розладів.

Оброблені продукти. Фаст-фуд, газована вода та інша оброблена їжа містить транс-жири, велику кількість цукру та інші штучні добавки, які провокують розвиток проблем як в мозку, так і в організмі в цілому. Про це говорить кандидат економічних наук, керівник стратегії і програм в Центрі здоров'я мозку при Техаському університеті в Далласі Діана Первіс Джаффін.

Більше актуальних новин читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...