Життя

Кліматологи попереджають, що скоро кава може стати дефіцитом

У найближчі десятиліття зміна клімату може привести до скорочення виробництва кави на 50%

05 вересня 2016, 06:48

Про це йдеться в доповіді "Інституту клімату", передає depo.ua.

Відзначається, що якщо ситуація не зміниться, то людство чекає дефіцит цього напою і, як результат, підвищення цін на нього.

За словами одного з авторів доповіді Джона Коннора, є кілька шляхів впливу змін клімату на кавову індустрію.

"Думаю, це стосується всього комплексу АПК, однак ця сфера може особливо постраждати", - заявив він.

Повідомляється, що підвищення температури скоротить площі кавових плантацій, а також вплине на якість, що підніме ціну на каву для кінцевих споживачів.

Причому Коннор зазначив, що справа не тільки у спеці.

Зараз в регіонах, де вирощують каву, з'являються нові захворювання. Крім того, збільшилася кількість шкідників. Не варто також забувати і про те, що висока температура впливає на фізичний і психологічний стан працівників, які працюють на кавових плантаціях.

На думку авторів доповіді, навіть невеликі зміни клімату можуть значно змінити ситуацію. На сьогоднішній день близько 25 млн фермерів займаються виробництвом кави, але близько 80% з них живуть в бідних країнах, таких як Гватемала, Ефіопія, В'єтнам, Колумбія.

Автори доповіді також підкреслили, що виробникам кави варто звернути увагу на проблеми глобального потепління вже зараз, інакше потім розплачуватися за бездіяльність доведеться споживачам.

Такі компанії, як Starbucks і Lavazza, а також Міжнародна організація кави, вже публічно визнали серйозність кліматичних ризиків.

Більше актуальних новин читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...