Гостра їжа може продовжити життя, - вчені

Додавання спецій до вашого повсякденного життя має переваги

Китайські дослідники повідомили про результати масштабного дослідження, яке показало, що ті, хто регулярно споживає гостру їжу, має набагато менший ризик смертності, навідміну від тих, хто споживав її менше одного разу на тиждень.

З 487 тич. 375 учасників досліду, 20 тис. 224 померли протягом семирічного періоду дослідження, повідомляє The Independent.

Таким чином любителі гостренького мають на 14% нижчий рівень смертності.

Аналогічна картина спостерігалася й ризику захворіти на рак, а також серцево-судинних хвороб та респіраторних захворювань.

Однак вчені не беруться остаточно стверджувати про користь гострої їжі. На довголіття може впливати багато факторів і збігів. Так, наприклад, довше жити могли ті, хто вживає перець чилі та мешкає у сільській місцевості.

Вчені зазначають, що фінальні висновки про універсальну користь гостренького, говорити зарано.

За словами головного дієтолога лікарні Святого Георгія Кетрін Коллінгз, китайське дослідження не було настільки переконливим, аби рекомендувати перець-чилі до щоденного раціону.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme