Експерти розкрили 10 секретів догляду за холодильником

Дотримуючись декількох простих правил, можна уникнути неприємного запаху всередині холодильника і правильно організувати зберігання продуктів

Холодильник – найважливіший пристрій на будь-якій кухні. Щоб холодильник був ергономічним і чистим, необхідно доглядати за ним частіше, ніж раз на місяць, стверджують фахівці SheKnows, передає depo.ua.

10 секретів ефективного догляду за холодильником виглядають так:

Застеліть усі полиці поліетиленовою плівкою. Коли упаковка якогось рідкого продукту несподівано розривається, то вміст пакета виливається на всі нижні полиці. Щоб діставати всі продукти і повністю протирати холодильник не доводилося, просто застеліть всі полиці плівкою. У разі протікання вам потрібно буде просто замінити плівку.

Зберігайте схожі упаковки разом. Джеми, кетчуп і гірчиця повинні стояти в одному куточку холодильника, а вершки, сметана та йогурт – в іншому. Не ставте продукти як-небудь, і вам вдасться уникнути хаосу в холодильнику.

Оцініть наявні продукти. Перед походом до супермаркету подивіться, що у вашому холодильнику є, а чого немає. Якщо там лежить прострочена, запліснявіла їжа, викидайте її. Щоб уникнути такого псування, не купуйте додатково ті самі продукти, які ще не встигли використати.

Дотримуйтесь товарного сусідства. Не зберігайте м'ясо, молоко та овочі разом. Різні місця холодильника мають різну температуру, тому неправильне зберігання загрожує розвитком патогенних бактерій. Овочі зберігайте в спеціальних зонах свіжості, молочні продукти – на першій або другій полиці, а м'ясо – на самому дні холодильника.

Класти м'ясо на нижню полицю важливо не тільки тому, що в цьому місці спостерігається найнижча температура, але також тому, що, якщо м'ясо потече, воно не забруднить інші продукти.

Використовуйте контейнери. Найкращий спосіб тримати холодильник чистим – розкладати продукти у пластикові контейнери. Для зручності можна наклеїти на ці ємності стікери з позначенням, який судок для якої їжі призначений.

Дверцята холодильника. Дверцята – найтепліше місце холодильника. Це вкрай важливо розуміти, перш ніж класти туди продукти. У дверцятах холодильника повинні зберігатися приправи, джеми, соуси. Туди не можна ставити соки, молоко, м'ясні продукти.

Не кладіть абсолютно всі фрукти й овочі до холодильника. Деякі фрукти та овочі, наприклад, екзотичні фрукти, яблука, груші, банани, ріпчаста цибуля, картопля чи помідори в холодильнику псуються, починають гнити.

Не купуйте занадто багато продуктів. Перед походом до магазину складіть список всього найнеобхіднішого. Якщо в холодильнику буде стояти п'ять пакетів молока або три шматка сиру, псування і неприємний запах неминучі.

Використовуйте активоване вугілля. Тримайте в холодильнику відкритий пакет з активованим вугіллям. Це засіб поглинає неприємні запахи.

Очищайте холодильник раз на тиждень. Краще раз на тиждень перевіряти, чи немає в холодильнику прострочених продуктів, чи не забруднені полиці та стінки, ніж потім проводити масштабне прибирання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme