Життя

Експерт назвала п'ять продуктів, які викликають відчуття важкості в животі

Гастроентеролог, експерт зі здоров'я і автор книги Лікування здуття Робін Чуткан розповіла, які продукти викликають переповнення шлунка

11 травня 2016, 19:54

Щоб не відчувати тяжкість після прийому їжі, важливо стежити за тим, які продукти включені до раціону, передає depo.ua з посиланням на New York Post.

Доктор Робін Чуткан поділилася інформацією про те, як харчуватися, щоб відчувати себе легко та енергійно.

П'ять продуктів, які викликають здуття живота, виглядають так:

Кава. Кофеїновмісні напої, особливо кава, можуть викликати збудження травної системи, здуття та спазми.

Консерви. Консервовані продукти, які мають тривалий термін придатності, також можуть містити хімічну речовину бісфенол а, який може порушувати травлення.

Хрестоцвіті овочі. Брокколі і брюссельська капуста багаті на безліч цінних вітамінів, однак вони також містять рафінозу і крохмаль, які утворюють гази в кишечнику. Капусту слід їсти в міру.

Продукти з високим вмістом клітковини. Вживання великої кількості продуктів з клітковиною може привести до закупорки травної трубки. Щоб цього уникнути, Робін Чуткан радить пити більше води.

Соя. Регулярне вживання сої призводить до здуття живота і збільшення ваги.

Більше новин про події в Україні та світі читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...