UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як дитсадки і школи Маріуполя живуть у квітневу холоднечу без тепла і гарячої води

У школах Маріуполя температура опускається до 10 градусів тепла, у дитячих садках тримається на рівні 15-17 градусів

Про це повідомила директор департаменту освіти Маріупольської міськради Світлана Добровлольська, передає кореспондент Depo.Донбас.

За її словами, через передчасне вимкнення опалення та стан погоди, температуру доводиться підтримувати обігрівачами. У середньому вдається тримати на рівні 15 градусів в коридорах та 17 градусів у групах. Краща ситуація у тих закладах, де встановлені пластикові вікна.

Також дитячі заклади стикнулися з проблемою забезпечення гарячою водою. "У нас 84 дитсадка, у 74 з них встановлено 194 бойлери. але й цього не всім вистачає. Повністю забезпечені гарячою водою лише 15 садів, де є водонагрівачі", - розповідає Добровольська.

За словами завідувача маріупольського ДНЗ №55 "Барвінок" Світлани Карташової, виходити з положення їм доводиться використовуючи електрочайники та кип'ятильники. "Наш садочок один з 13 у місті, де взагалі не має водонагрівачів. До нас приводять близько 200 дітей, а забезпечувати їм гарячу воду ж якось треба. Гріємо у харчоблоці, у групи я віддала з кухні промислові кип'ятильники", - говорить Карташова.

До маріупольських дитсадків ходить близько 14 тис дітей. Аби вирішити проблему з водою у дитсадках, у департаменті освіти підрахували, що потрібно 1,7 млн грн. Така сума дасть можливість забезпечити 591 водонагрівач, чого за словами Добровольської буде достатньо.

"Реалізовувати проект ми будемо завдяки економії наших галузевих коштів. Але про строки говорити поки не можу, адже ми працюємо у взаємодії з іншими структурами, наприклад департаментом з екологіїї та енергоменеджменту", - зазначила Добровольська.

А ось для 35 тисяч школярів приморського міста проблема відключення тепла і гарячої води стоїть не так гостро, запевняє Добровольська. "Там діти старші, більше рухаються, менше часу проводять. Але у деяких школах ми все ж таки скорочували заняття. Поки жодного закладу через температурний режим не закрили. Найменша температура, яку фіксували станом на сьому ранку становила 10-14 градусів тепла. Але це одиничні випадки", - говорить Добровольська.

Наразі через захворювання заклади освіти у Маріуполі не відвідують 3% дошкільнят и 7% школярів.

Нагадаємо, у Маріуполі гаряча вода зникла разом з опаленням через борги "Маріупольтепломережі" у 800 тис грн перед "Нафтогазом". Мер міста обіцяє, що воду ввімкнуть 15 жовтня, проте прогнози можуть бути і менш оптимістичними.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme