Укріплення дамби у Грибовичах затягується через Садового, - Кістіон

Львівська міська рада досі не надала розрахунків щодо схилу дамби у Грибовичах

Львівська міська рада досі не надала розрахунків щодо схилу дамби у Грибовичах, яка є аварійному стані. Про це на брифінгу у Львові повідомив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, відповідаючи на запитання журналістів щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, пише Depo.Львів.

"Це питання перебуває на моєму особистому контролі. Наразі позитивного експертного висновку щодо проекту рекультивації дамби немає", - сказав він.

Кістіон додав, що саме відсутність розрахунків і затримує процес погодження документації щодо укріплення дамби.

"Для того, щоб був позитивний експертний висновок щодо проектної документації на укріплення дамби, залишилося додати відповідні розрахунки самого схилу дамби. На жаль, станом на учора таких розрахунків не було", - повідомив віце-прем'єр.

Він також додав, що сьогодні мав про це розмову із мером Львова Андрієм Садовим.

"Мені повідомили, що сьогодні усі розрахунки повезли у Держінвестекспертизу", - зазначив Кістіон і додав, що якщо такі розрахунки зроблені якісно, то вони дадуть підстави для отримання позитивного експертного висновку проекту рекультивації дамби.

Раніше ми повідомляли про те, що проекту рекультивації дамби у Грибовичах не існує.

Директор департаменту житлового господарства Львівської міської ради Сергій Бабак намагався виправдатись за те, що доручення обласної комісії від 6 березня не виконано.

Зокрема, як стало відомо, Львівська міська рада не зверталась до Малехівської сільської ради щодо проведення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Провести рекультивацію дамби у Грибовичах Садового зобов'язала і Львівська обласна рада.

Також ми писали про те, скільки коштів потрібно на проведення рекультивації у Грибовичах.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme