Україна переглядає "чорні списки" російських артистів

Міністр культури Євген Нищук заявляє, що міжвідомча комісія веде перегляд списків російських діячів культури, заборонених в Україні

Про це міністр сказав в ефірі телеканалу "1+1", передає Depo.ua.

"Зараз у нас створена міжвідомча комісія, де за участю представників СБУ, працівників Нацради з питань телебачення і радіомовлення, професіоналів, експертів, представників медіакомпаній, в якій іде перегляд тих списків, які ще з тих часів, коли вони "скопом" пішли, де, ви знаєте, спочатку був той, хто підписався, а підписалися... ну ви знаєте, як там було. Після того можливо він нічого не говорив і їх (списки) очевидно необхідно переглядати", - сказав він.

Водночас Нищук зазначив, що з'явилися нові артисти, які не просто роблять негативні висловлювання щодо України, а становлять собою певну загрозу безпеки України, як висловлюваннями, так і діями.

"Це знаходиться в площині і Ради національної безпеки і оборони, який виносить певні санкції або на 1 або на 3 роки, по-різному", – зазначив міністр культури.

Він додав, що в Міністерстві культури є група людей, яка обробляє звернення щодо тих чи інших діячів культури і направляє матеріали в СБУ.

"Так було стосовно деяких співачок, які планували виступи в певних залах і ці концерти були скасовані. Там були наведені конкретні факти того, що вони або були в анексованому Криму або вони висловлювалися неодноразово щодо української культури або української держави", – зазначив Нищук. При цьому він підкреслив, що виступає проти цензури, однак обмеження проти пропаганди вводити необхідно.

Зазначимо, на початку 2015 року Міністерство культури України направило до Міністерства закордонних справ України та Служби безпеки список з уточненими даними про 117 діячів культури Росії, які публічно підтримали військову агресію проти України, анексію Криму, висловлювали заперечення державного суверенітету та незалежності України і щодо яких пропонувалося застосувати обмежувальні заходи відповідно до Закону України "Про санкції", прийнятого Верховною Радою України у 2014 році

Нагадаємо, "чорні списки" на час проведення Євробачення скасовувати не будуть.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme