У Харківському екопарку оселився мініатюрний бразильський примат

До харківського екопарку приїхала біловуха ігрунка

У Харківському екопарку оселився мініатю…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі харківського екопарку, представник одного з наймініатюрніших на планеті видів приматів з'явився в Регіональному ландшафтному парку.

За їхніми відомостями, ігрунку привезли з Києва. Колишні власники, яким мавпочка дісталася в подарунок, зрозуміли, що тримати в домашніх умовах це екзотичну тварину проблематично і безвідповідально. Вони вирішили передати вихованця в екопарк.

"Це молодий самець - здоровий і активний. Апетит у нього хороший - любить фрукти і овочі. Після ветеринарного обстеження і обов'язкового карантину новосела перевели в вольєр до інших маленьких мавпочок. Коли потеплішає, відвідувачі зможуть його побачити", - зазначила заступник директора екопарку з зоотехнічних питань Валерія Іващенко.

У екопарку планують знайти примату пару.

Довідка Depo.Харків. Було вуха ігрунка - це типовий представник найменших приматів на планеті, сімейства ігрункових. Водяться ці мавпочки в вічнозелених субтропічних лісах Південно-Східної Бразилії. Серед інших ігрункових вони відрізняються особливою зовнішністю. Через білу шерстку, яка росте над вухами, їх прозвали біловухими. Це товариські тварини. Характерною їх ознакою також є вміння видавати свист на межі ультразвуку. Наразі чисельність популяції біловусих ігрунок низька, вид занесено до Червоної книги.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харківському екопарку оселився єнотовидний собака.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme