UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Києві затримали чоловіка, який вимагав гроші "за звільнення сина з поліції"

Столичні правоохоронці затримали чоловіка, який вимагав і отримав від пенсіонерки 20 тисяч гривень за нібито звільнення сина з поліції

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Головне управління Нацполіції у Києві.

Увечері 20 квітня до поліції надійшов дзвінок від 53-річного місцевого мешканця про те, що його матір намагаються ошукати.

За словами заявника, до старенької зателефонував невідомий, розповів, що її син скоїв дорожньо-транспортну пригоду, у якій загинула людина. А щоби відкупитися від поліції, необхідно терміново сплатити 20 тисяч гривень. Пенсіонерка згодилася і назвала адресу. За кілька хвилин жінка зв'язалася із сином і розповіла цю історію.

Працівники поліції приїхали до жінки і чекали афериста у квартирі.

Зловмисник приїхав на таксі, продовжив свою страшну розповідь і забрав гроші. Після цього його затримали оперативники і доставили до Голосіївського управління поліції.

Затриманим виявися 37-річний уродженець Сумської області, який кілька останніх років проживає в київському хостелі і займається ремонтними роботами.

Він розповів, що напередодні до нього зателефонував знайомий, який зараз відбуває покарання у тюрмі, і попросив забрати гроші у жінки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Слідчі звернулися з клопотання до суду щодо арешту чоловіка, але, враховуючи, що він батько чотирьох неповнолітніх дітей і не має судимостей, суд прийняв рішення на час слідства відпустити його під особисте зобов'язання.

Правоохоронці встановлять усі обставини кримінального правопорушення, а також спільників зловмисника.

Нагадаємо, у соцмережах шахраї відродили старі схеми обману довірливих людей.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme