США вдарили по Ірану новими санкціями

Сполучені Штати Америки наклали нові санкції на 13 фізичних осіб і 12 установ, пов'язаних з програмою балістичних ракет Тегерана. Ці заходи стосуються також деяких іноземних організацій

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Голос Америки.

"Санкції, зокрема, скеровані проти іранських мереж підтримки в Китаї і Об'єднаних Арабських Еміратах, які намагаються допомогти Тереграну отримати технологію і матеріали для розвитку програми виготовлення балістичних ракет", - йдеться у повідомленні.

Міністерство фінансів США заявило, що санкції також накладено на фізичних осіб і мережі, які співпрацюють з елітними частинами Іранської революційної гвардії QudsForce та підтримуваним Іраном терористичним угрупованням Гезболла в Лівані.

Прийняті у п'ятницю рішення були результатом того, що американські посадовці охарактеризували як "тривалий процес, що включає консультації з головними агентствами США, а також союзниками Америки", передає видання. Проте офіційні особи заявили, що причиною заходів було випробування балістичної ракети 29 січня всупереч резолюції ООН, яка забороняє Іранові проводити такі випробування.

Нагадаємо, 19 квітня повідомлялося, що президент США Дональд Трамп доручив Держдепу переглянути рішення про зняття санкцій з Ірану.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme