Снайперша "ДНР" без ноги розповіла, як "товариш по службі" прикрився нею і хотів добити (ФОТО)

Горлівчанка Валентина Гетманчук, яка у 21 рік добровільно вступила до лав бойовиків "ДНР" і стала снайпером, лишилася без ноги та пальців руки і наразі виживає на копійчану зарплату але все одно "гаряче любить Росію-матушку" і складає з цього приводу вірші

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на сайт підконтрольний бойовикам.

Вона розповіла, що у грудні 2014-го добровільно вступила до лав бойовиків і стала кулеметницею на блокпості.У травні 2015-го вона перевелася до окупованого Донецька, де її "підвищили" до снайпера.

Однак вже у червні її підрозділ потрапив під обстріл у Старомихайлівці під Донецьком, внаслідок чого вона отримала страшні поранення. Зокрема, не без "допомоги" одного з товарищів по службі.

"Нас було троє в окопі - я і ще двоє товаришів по службі. Коли снаряд потрапив в дерево, один з них потягнув мене на себе, і прикрився мною як щитом. Пальці на руках мені відірвало відразу, нога висіла на сухожиллі. А потім я ще побачила, що у мене в боці величезна дірка - цей товариш по службі, який прикрився мною, ще й вистрілив в мене. Напевно, хотів добити, щоб не залишилося свідків", - розповіла Гетманчук.

Вона зазначила, що цей чоловік з Краматорська і досі воює в бойовиків цілий і неушкоджений.

До лікарні її привезли в стані клінічної смерті і за два місяці вона перенесла п'ять важких операцій.
З лікарні, без ноги і пальців на руках, снайперша прийшла до друзів, бо її квартиру розбило обстрілами.

Тоді, одразу після лікарні, їй кинулися допомагати чимало прихильників бойовиків, зокрема, не втратив нагоди пропіаритися і Губарєв. Їй поставили протез, допомогли зняти квартиру. На цьому все й закінчилося. Про "героїню" всі забули.

Наразі вона живе в окупованій Макіївці з матір'ю. Цивільний чоловік її покинув. Знайомі допомогли влаштуватися на роботу, де Гетманчук отримує 5 тисяч рублів на місяць. Половину з цих грошей вона платить за оренду житла. Бойовичка похвалилася, що не так давно врешті решт оформила "пенсію". Каже, що намагалась зробити це одразу, однак чиновниці не прониклися співчуттям і ганяли її на новому протезі усіма кабінетами, доки "ополченка" не обурилася і не почала сканадлити. На це їй відповіли, що "не змушували її воювати".

Наразі у неї друга група інвалідності та трохи більше двох тисяч рублів пенсії.

Попри всі "пригоди" жінка каже, що "вірить в Росію" і в те, що рано чи пізно Донбас обов'язково стане частиною "матушкі-Русі". Навіть вірші про це пише.

Мы – защитники Донбасса –
Верим и стоим стеной.
Между натовским фугасом
И Русью-Матушкой родной.
Каждый всё семь раз отмерял:
Мы – наследники Руси!
Верь! Она откроет двери.
Верь. Не бойся. Не проси.

Як неодноразово повідомлялося раніше, скалічені та поранені бойовики скаржаться, що вони нікому не потрібні і не отримують допомоги.

Зокрема, скалічений бойовик з Краматорська, якого завезли нібито на лікування на Росію, скаржився, що там вимагають від нього оплати за лікування, у той час, як йому платити нічим.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme