Сирія зберегла частину хімічної зброї, - Пентагон

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що Сирія досі має певну кількість хімічної зброї

Про це він сказав на прес-конференції в Тель-Авіві, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Я можу авторитетно сказати, що вони зберегли частину хімічної зброї. Це є порушенням резолюцій Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, і це має обговорюватися на дипломатичному рівні", – сказав Меттіс.

У той же час на запитання журналістів, чи перемістили сирійські військові свої літаки до російської бази в Латакії, він відповів: "Вони розосередили свої літаки, без сумніву. Вони переміщували свої літаки в останні дні".

Раніше ізраїльські військові також заявили про наявність у сирійського президента Башара аль-Асада ще кілька тон хімічної зброї.

Високопоставлений ізраїльський військовий в ході брифінгу для ізраїльських журналістів сказав, що "кілька тон хімічної зброї" залишилися в руках сил Асада. За даними деяких місцевих ЗМІ з посиланням на джерело в середовищі військових, режим Асада має хімічну зброю обсягом до трьох тон.

Нагадаємо, що 4 квітня Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що мешканці міста Хан-Шейхун в сирійській провінції Ідліб зазнали хімічної атаки. В результаті загинули понад 70 осіб, у тому числі 27 дітей.

Достовірність використання хімзброї підтвердили як британська прем'єр-міністр, так і ЦРУ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme