Ще восьмеро саперів Центру розмінування отримали сертифікати від канадців

У Цернті розмінування ЗСУ відбувся черговий випуск спеціалістів, яких готували канадські інструктори

Ще восьмеро саперів Центру розмінування…

У Центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, що у Кам'янець-Подільському, відбувся черговий випуск спеціалістів, які під керівництвом канадських інструкторів пройшли курс навчання помічника оператора зі знешкодження саморобних вибухових пристроїв, передає Depo.Хмельницький з посиланням на Вечірній Кам'янець.

Сертифікати про успішне закінчення навчань отримали 8 військовослужбовців Центру розмінування.

Заступник начальника Центру з морально-психологічного забезпечення підполковник Богдан Беркута, вітаючи українських військовослужбовців із закінченням курсу й отриманням міжнародного сертифіката наголосив про високий рівень відповідальності та професійної майстерності канадських інструкторів, а також важливість тренувальної місії для військовослужбовців Центру. Адже під час занять, обмінюючись бойовим досвідом з канадськими колегами, сапери Центру розмінування зводять до мінімуму виникнення нештатних ситуацій під час виконання бойових завдань.

"Переконаний у тому, що подальше залучення канадських інструкторів до тренувань українських військових сприятиме не тільки оборонному потенціалу України та її Збройних Сил, а й сформує певне бойове побратимство між нашими військовослужбовцями", - сказав Беркута.

У свою чергу заступник командира групи інструкторів ЗС Канади в Україні лейтенант Метью Мерфі, підкреслив високу вмотивованість українських саперів.

До слова, за два роки тренувальної місії в Кам'янці-Подільському підготовлено 217 фахівців з виявлення, знищення (знешкодження) саморобних вибухових пристроїв за стандартами країн НАТО.

Нагадаємо, минулий випуск саперів у Центрі розмінування ЗСУ відбувся 31 березня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme