Перемоги тижня в АТО. Паніка бойовиків через звільнені села і нова зброя укропів

Ще один важкий тиждень минає у зоні АТО. Він був відносно спокійним, але не для всіх

Руслан Рудомський
Журналіст відділу «Війна»
Перемоги тижня в АТО. Паніка бойовиків ч…

Depo.ua продовжує відслідковувати перемоги нашої армії. Отож, цього тижня Збройні сили України разом зі спецслужбами можуть записати собі в актив наступні звитяги:

Неприхована паніка в "Л-ДНР" стосовно нібито звільнення ЗСУ нових населених пунктів

18 квітня з самого ранку "ватну" частину інтернету буквально "розривало" від панічних чуток про те, що українська армія пішла у наступ і звільнила від терористів кілька населених пунктів. Зокрема, повідомлялося про звільнені від гніту "ДНР" Трудовські у Петровському районі Донецька і селище Жабуньки поблизу Пісок і Донецького аеропорту, а також визволене від "ЛНР" селище Жолобок під Кримським Попаснянського району.

І хоч дана інформація так і не отримала офіційного підтвердження, але поведінкова тенденція терористів і їх посіпак дуже красномовно свідчить про те, що вони таки бояться українську армію, визнають її силу та міць. З нашою армією вже рахуються і це однозначна перемога.

Крім цього 21 квітня стало відомо, що бойовики побоюються, що ЗСУ до кінця року візьмуть під свій контроль окуповані райони Донбасу, повністю знищивши "Л-ДНР".

Нові докази присутності Росії на Донбасі

18 квітня українські волонтери викрили російського військовика у складі терористичного батальйону "Восток".

Ним виявився Ішанов Артем із позивним "Варяг", 1990-го року народження (за іншими даними 1989-го року). Встановлено, що місцем його проживання є російський Дзержинськ, однак він також може жити й у Нижньому Новгороді. Збройне формування – батальйон "Восток".

Незважаючи на той факт, що Ішанов вказав в соціальній мережі, що є жителем міста Донецька і нібито не має ніякого відношення до армії Росії, у нього на сторінці були виявлені фотографії, які підтверджують, що Ішанов є військовослужбовцем Росії і проходить службу у в/ч 37551 (Ленінградський військовий округ, село Сертолове-2, 56-й Гвардійський Окружний Навчальний Центр).

Крім цього 20 квітня інтернет-користувачами на сторінці однієї з соціальних мереж терориста "ЛНР" Струтинського Сергія була виявлена ​​фотографія, де він позує на тлі російського танка Т-90А.

Цей же танк у жовтні 2014 року волонтерами-розвідниками було ідентифіковано у складі підрозділу танкістів 136-ї окремої мотострілкової бригади ЗС Росії. Завдяки фото, завантаженим на сторінку соціального профілю російського військовослужбовця Віталія Маракасова, вдалося встановити точне місце розташування підрозділу 136-ї ОСМБр на чотирьох танках Т-90.

І ці встановлені факти неодмінно знадобляться у Гаазькому суді над режимом Путіна, який рано чи пізно відбудеться.

Початок переходу українського оборонпрому на стандарти НАТО

19 квітня відбулася нарада за участі віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, керівництва Військово-наукового управління Генерального штабу Збройних сил України, а також керівників державних і приватних оборонних підприємств.

Учасники наради констатували "низку фінансових і організаційних проблем, які супроводжують цей процес", захист інтересів національних виробників озброєнь і військової техніки і мінімізацію ризиків при переході українського ОПК на стандарти НАТО.

Важливість даного процесу переоцінити важко і ми писали про це в окремому матеріалі, тому однозначно – це перемога.

Новинка у системі харчування ЗСУ

19 квітня радник президента України і помічник міністра оборони Юрій Бірюков показав новинку для українських бійців – пакет, який розігріває їжу за кілька секунд.

"Чудо техніки. Поліетиленовий пакет + 100 мілілітрів води + пакет з їжею = гаряча вечеря. Чорт, ми здається зробили це! І все - українське!", – повідомив Бірюков.

Варто відзначити, що цей спосіб вже давно знаний у арміях інших країн, однак в Україні його досі не застосовували. Тож наша армія ще на один крок наблизилась до передових зразків.

Нова зброя укропів

20 квітня офіційні інформаційні ресурси Міністерства оборони повідомили, що українські зброярі розробили далекобійну великокаліберну снайперську гвинтівку калібру 12,7 мм під набої стандарту НАТО.

Нова зброя отримала назву Rhino Hunter і випускатиметься під брендом Snipex, нагадує відому американську Barrett.

Розробники зупинилися на прототипі гвинтівки, яка має західний калібр 12,7х99 (перша цифра позначає калібр, друга – довжину гільзи патрона) під патрон .50 BMG, оскільки українська армія активно переходить на стандарти НАТО.

А 21 квітня стало відомо, що у 2016-му році державний концерн "Укроборонпром" виготовив 6 986 одиниць озброєння та військової техніки для силових відомств.

Зізнання терористів "ДНР" у тому, що вони – терористи

20 квітня опальний ватажок бойовиків та екс-голова "радбезу "ДНР" Олександр Ходаковський розродився черговою тирадою.

Він визнав, що "ДНР" немає ніякого потенціалу, щоб завоювати прихильність громадін України культурними чи економічними здобутками, а тому єдиним шляхом лишається "військова експансія".

"А в цьому випадку милий-не-милий, любий-не-любий хвилювати вже нікого не буде – стерпиться-злюбиться. Ми не розумне, добре, вічне понесемо – ми понесемо неминучість. Якою вона буде - не знаю, але вона буде точно неминучою. Все – решта не має значення. Головне для тих, хто нас не чекає – сильно не пручайтеся, тому як сила протидії спричинить збільшення сили впливу. Як кажуть, розслабтеся і насолоджуйтеся", – написав він.

Ходаковський також визнав, що мешканці "ДНР" в такому стані вже три роки, "і нічого – живемо".

Таким чином очевидні для багатьох речі нарешті названо своїми іменами. І це також перемога – особливо для тих, хто на підконтрольній Києву території досі вірив у рай на землі під назвою "Л-ДНР".

Як бачимо, цей тиждень виявився досить непересічним, але певною мірою вдалим. Навіть попри непросту ситуацію з "режимом тиші" на фронті, ми зуміли здобути ряд важливих перемог, які ще на кілька кроків наблизили головну перемогу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme