На Житомирщині конвертаційний центр "відмив" майже 200 мільйонів

Під час обшуків у злочинців вилучено 109 печаток фіктивних підприємств

На Житомирщині конвертаційний центр "від…

На Житомирщині припинено протиправну діяльність групи осіб, які незаконно формували податковий кредит підприємствам Житомирщини та інших областей. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу прокуратури Житомирської області.

Суть викритої схеми полягала у тому, що зловмисники купували за готівку запчастини до спецтехніки (екскаватори для роботи у кар'єрах), відображаючи придбання з ознаками "ризику" від підприємств на території Дніпропетровської області, які входять до складу так званого конвертаційного центру, а потім реалізовували їх реальним підприємствам Житомирщини.

Протягом 2016 року незаконно сформовано податковий кредит з податку на додану вартість десятьом підприємствам реального сектору економіки на суму понад 30 млн грн. Таким чином, через банківські установи проконвертовано майже 200 млн грн.

Учора, 20 квітня, під час обшуків виявлено та вилучено 109 печаток фіктивних підприємств, факсиміле, комп'ютерну техніку, бухгалтерську та чорнову документацію, а також 80 тис грн.

Вирішується питання про накладення арешту на банківські рахунки фіктивних підприємств та фігурантів, причетних до злочинної діяльності.

Нагадаємо, Могилів-Подільська місцева прокуратура, що на Вінниччині, виявила факт незаконної розтрати майна на суму понад 70 тис. грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme