UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Запоріжжі оштрафували фермерів, що "впарювали" виправним колоніям "неконкурентну" картоплю

Запорізьке відділення Антимонопольного комітету України "застукало" товариства з обмеженої відповідальністю на змові під час торгів на закупівлю коренеплодів і картоплі виправними колоніями Запорізької області

На Запоріжжі оштрафували фермерів, що "в…

Про це порталу Depo.Запоріжжясьогодні, 21 квітня, повідомили у запорізькому обласному територіальному відділенні АМКУ.

ТОВ ДК "Автотрейд" і ТОВ "Аскент-КР" погодили свої тендерні пропозиції під час участі у відкритих торгах на закупівлю коренеплодів та картоплі, проведених Вільнянською і Софіївською виправними колоніями у жовтні-листопаді 2015 року.

Антимонопольники, зокрема, зафіксували системну синхронну поведінку та одночасність дій під час оформлення цінових пропозицій, подання пропозицій конкурсних торгів, отримання довідок, подання заяв та запитів,

пов'язаність обох товариств через фермерське господарство "Баргузин", що має одних і тих самих засновників з ТОВ ДК "Автотрейд" і ТОВ "Аскент-КР" тощо.

Отже в АМКУ дійшли висновку, що товариства узгоджували свої дії, внаслідок чого конкуренцію між ними було усунуто. Таким чином учасники торгів не забезпечували добросовісну конкуренцію, а покупці не отримали найбільш економічно вигідної пропозиції.

Товариства оштрафували на загальну суму 149600 грн.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет оштрафував одеського забудовника - ТОВ "СПС-Інвест", що є утримувачем елітного жилого комплексу "Ренесанс" у Запоріжжі, на 68 тисяч гривень за зловживання монопольним становищем.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme