На Росії заборонили називати дітей Ланцелотами, Лексусами і Царями

Держдума Росії ухвалила закону, яким забороняється називати дітей іменами з використанням лайливих слів, а також чисел і вказівок на ранги, посади і титули, небухвенних символів, крім дефісу

Про це заявив голова профільного комітету з держбудівництва та законодавства Павло Крашенінніков, передає Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Широко відомі такі приклади незвичайних імен, як Авіадиспетчер, Жужа, Ланцелот, Лексус, Салат Латук, Ванзирим," БОЧ РВФ 260602 ", Князь, Цар. Переважна більшість дітей з подібними іменами страждають від зайвої фантазії своїх батьків, піддаються глузуванням з боку однолітків в школі, дитячому садку і, як правило, відчувають себе в суспільстві ізгоями. І тільки після досягнення 14 років вони можуть самостійно поміняти ім'я на інше", - зазначив Крашенинников.

Разом з тим надається можливість батькам давати дитині подвійне прізвище. Наразі воно може бути утворене тільки при вступі в шлюб.

Він нагдав, що чинне законодавство надає батькам повну свободу вибору імені своїй дитині і органи ЗАГС не мають права відмовляти в присвоєння імені "через його неблагозвучність, образливість або некультурність".

Нагадаємо, що в першому читанні цей законопроект Держдума ухвалила ще 7 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme