На Хмельниччині через хімікати масово вмирають бджоли

Більшість пасік у Кам'янець-Подільському районі втратили половину комах

На Хмельниччині через хімікати масово вм…

На Кам'янеччині почали масово гинути бджоли через розпилення хімікатів місцевими агрофірмами, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Вечірній Кам'янець".

Тривогу забили пасічники із сіл Панівці та Тарасівка. Бджолярі стверджують, що втратили вже половину комах, а це загрожує майбутньому урожаю плодово-ягідних.

Провину за смерть бджіл пасічники покладають на місцеві агрофірми. Мовляв, вони розпилюють сильнодіючі хімікати для підвищення родючості, а це згубно впливає на комах.

У держпродспоживслужбі Кам'янеччини на скарги бджолярів відповіли, що поперджали про можливість потрапляння хімікатів на лани та водоймища.

"У зв'язку з активізацією весняно-польових робіт, внесення до ґрунтів добрив різних видів, обробок насаджень аерозолями збільшується вірогідність потрапляння хімічних сполук у водоймища та медоносні угіддя, що може викликати загибель риби та бджіл", - зазначили у відомстві.

Також посадовці повідомили, що у зв'язку із масовою загибеллю бджіл оформлять відповідний акт та проведуть розслідування.

Раніше ми писали, що бджоли можуть взагалі вимерти за 20 років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme