UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Лютий квітень знищив третину врожаю плодових

Різке похолодання та заморозки стали справжньою несподіванкою для садоводів

Лютий квітень знищив третину врожаю плод…

Прогноз експертів невтішній - арктичний холод посеред білого весняного цвіту призведе до втрати понад 30% врожаю плодових, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на Аgronews.

"Квіткові фертильні бруньки перетворюються в вегетативні. Простіше кажучи, вони стануть стерильними, плодів не дадуть - влітку на деревах виростуть тільки листя. Взагалі-то на квітку може негативно вплинути температура нижче +14°С, а при -1°С квітка однозначно гине, якщо до цього часу вона вже сформувалася. Якщо ж температура опускається до -4°С, на абрикосах і персиках опаде навіть листя", - каже голова правління Дніпропетровського обласного об'єднання садівників і городників Віктор Прасіл.

Відтак, врожай на деревах, які вже розквітли, нічого не врятує, і прогнозують втрату близько третини врожаю.

"Найбільш несприятливі погодні умови для плодових. Цього року раннє масове цвітіння абрикоса, ранніх сортів вишень, груш розпочалося практично по всій території України. Плодові, що цвітуть, найбільше постраждають у західних та північних областях", - запевняє керівник агрометеорологічного відділу Гідрометцентру Тетяна Адаменко.

За словами експертів, усе, що зараз квітне, постраждає від такого температурного шоку та снігу.

Нагадаємо, впродовж п'яти діб на Хмельниччині очікується сильний мокрий сніг, утворення снігового покрову, налипання мокрого снігу, посилення вітру.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme