Лист пасажира "Титаніку" продали на аукціоні за 28 тис. доларів

Лист одного з пасажирів "Титаніка", який ніхто раніше не бачив, продають на аукціоні за 28 тисяч доларів. У ньому чоловік описує життя пасажира першого класу і жалкує про те, що його дружина і донька не поїхали з ним в круїз

Лист пасажира "Титаніку" продали на аукц…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Life.

Альфонс Сімоніус-Блюмер написав чудового листа про життя на борту лайнера класу люкс, поки "Титанік" тихо слідував наміченим курсом. Опис на чотири сторінки дає повну картину про те, як жили багаті пасажири сумнозвісного корабля.

Банкір зі Швейцарії описує, як він відвідував гімнастичний зал на борту корабля, катався там на електричному коні і верблюді, ходив в турецьку лазню, проводив вечори з друзями в курильні або за вечерею. Він розповів про те, що корабель рухається абсолютно безшумно, що він більше схожий на люксовий готель, а єдина різниця в тому, що через пориви вітру він нахиляється на одну сторону.

Лист був написаний на фірмовому папері "Титаніка" в 10 ранку 11 квітня 1912 року, поки корабель пропливав повз Франції та Ірландії. Через три дні він піде на дно, забравши з собою життя 1 522 пасажирів. Ірландський порт став останнім перед відправленням корабля через Атлантику.

Автор листа вижив в катастрофі. Оскільки він був пасажиром першого класу, для нього знайшли місце в рятувальній шлюпці. Експерти вважають сам лист і опис, наведений в ньому є унікальним, оскільки воно є не історичною довідкою, а враженнями одного з очевидців.

Стартова ціна цього листа склала 28 тисяч доларів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme