"Л-ДНР" заманює безробітних мешканців у лави бойовиків високою зарплатою

Командування "1-го АК ДНР" і "2-го АК ЛНР" серед місцевого населення активно поширює чутки про "підвищення грошового забезпечення" в 2 рази

Про це повідомляє на своїй сторінці у соцмережі голова "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук, передає Depo.Донбас.

За його даними, такі чутки поширюють, намагаючись виконати поставлене Генштабом ЗС РФ завдання щодо вишукування людських ресурсів серед місцевого населення окупованих районів для укомплектування обох "армійських корпусів".

Населенню обіцяють, що пересічний контрактник отримуватиме від 28 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Одночасно командири підрозділів активно проводять з підлеглими з числа місцевих бойовиків бесіди з вимогою щодо залучення до лав терористів "кандидатів на військову службу", - зокрема, пропонується вести активну агітаційну роботу серед своїх сусідів, друзів, рідних і близьких", - написав Тимчук.

Він зазначає, що за рахунок яких ресурсів планується "підвищення грошового забезпечення" - невідомо, тоді як на тлі зменшення "фінансової допомоги" "ЛДНР" з боку Росії з початку 2017 року, відзначаються зростаючі проблеми в фінансуванні обох "армійських корпусів" і при поточному рівні грошового забезпечення бойовиків.

Нагадаємо, вранці 6 квітня з'явилися фото автобусів, у які збирали чоловіків призовного віку для відправки на полігон.

Днем раніше у соцмережах повідомлялося, що збирають усіх працівників бюджетних установ, а також студентів вищих навчальних закладів.

Жителі Горлівки повідомляли, що збори бюджетників відбудуться близько 6:00 ранку 6 квітня. Для вивезення горлівчан міською владою було замовлено кілька десятків автобусів.

Пізніше у ЗМІ з'явилося відео так званого "мобілізаційного збору" "ДНР" на полігоні, куди звезли 27 тисяч бюджетників. Окупанти під час військових зборів видали зброю "резервістам".

.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme