Корчак визнала, що роздала собі і членам НАЗК премій на сотні тисяч гривень

Голова Національного агентства із запобігання корупції Наталія Корчак визнала, що сама ініціювала та затверджувала виділення собі та іншим членам агентства багатотисячних премій  

Про це вона заявила на засіданні антикорупційного комітету Ради, повідомляє Depo.ua.

Зокрема, згідно із електронним реєстром, 7 грудня Корчак задекларувала зарплату у розмірі 266, 816 тисяч гривень, а 29 грудня вона задекларувала 123,217 тисяч гривень зарплати.

"7 грудня ви задекларувала 266 тисяч гривень доходу як одноразова зміна матеріального стану, а 29 грудня ви задекларувала 123 тисяч одноразової зміни матеріального стану тобто сумарно за місяць 400 тисяч гривень", - зазначив Лещенко.

На прохання нардепів пояснити, чи це була премія, чи " тринадцята" зарплата, Корчак заявила: "Це загальний сукупний дохід, який складався із відпускними".

Корчак зазначила, що це не премія. "Премії в 200 тисяч гривень у нас не було, лише у липні і вересні була нарахована премія для всіх членів НАЗК у розмірі 250%. Починаючи з грудня місяця премії не нараховувалися", - заявила Корчак.

На уточнюючі запитання Лещенка, що ж ще крім відпускних входить до цієї суми, Корчак відповісти не змогла: "У мене немає розрахунків зараз".

Це викликало сміх і подив у членів комітету. При цьому голова комітету Єгор Соболєв нагадав, як НАЗК викликало на той час голову Одеської митниці Юлію Марушевську для надання пояснень щодо премії у 500 гривень. "А Марушевській ми передамо, що на ній тренувалися", - сказав з іронією Соболєв.

Зазаначимо, під час звіту в Верховній Раді Корчак заявила,що виписувала у серпні, жовтні, листопаді премії по 200 тисяч.

"Премії нараховувалися в серпні, жовтні, листопаді. 200 тисяч гривень була премія, але ці премії отримували за роботу", - заявила Корчак. Вона зазначила, що багато чого зробила на своїй посаді.

Нагадаємо, що голова НАЗК Наталія Корчак отримала премію в розмірі 200 тис. грн. Вона пояснила в Раді, що отримала ці гроші за виконану роботу, до того ж, лише один раз.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme