Корчак стверджує, що до травня реєстр декларацій діятиме "через пень-колоду"

Голова Нацагентства із запобігання корупції Наталія Корчак стверджує, що необхідні для усунення збоїв в роботі реєстру е-декларацій сервери можуть бути закуплені лише у травні

Про це вона заявила на засіданні антикорупційного комітету Ради, повідомляє Depo.ua.

"Нам часто говорять про те, що ми не купили обладнання, ми не провели модернізацію - ми не могли його закупити, бо нач час запуску двічі змінювались технічні вимоги до обладнання з боку системного адміністратора, останні вимоги ми у січні задовольнили, не дивлячись на те, що техзавдання Мінюсту до реєстру, яке було опрацьоване ще ТОВ "Міранда", було розраховане на 150-200 тис. декларацій, а сьогоднішній реєстр обробляє біля мільйона таких документів". - сказала Корчак.

Вона також додала, що проблема зі збоями системи може бути вирішена вже після 1 травня.

"Проблема зі збоями реєстру може бути вирішена, оскільки у нас передбачено на це 40 млн, але ми можемо їх використати лише з 1 травня, як це перебачено Мінфіном", - додала голова НАЗК.

Нагадаємо, що 1 квітня завершився другий етап е-декларування, який почався 1 січня 2017 року, під час якого декларації мали подати усі публічні службовці України - близько 700-800 тисяч службових і посадових осіб, які працюють в органах влади та місцевого самоврядування, у державних та комунальних установах, закладах і організаціях.

Під час першого етапу (з 1 вересня) декларації подавали вищі посадові особи та службовці середнього рівня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme