Корчак хоче окрему спецслужбу з е-декларування

Голова Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак переконана, що адмініструванням реєстру е-декларацій має займатися окрема служба

Про це вона заявила на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, передає Depo.ua.

"Порадившись з колегами, я як голова НАЗК можу сказати, що є ситуації, коли не потрібно створювати велосипед. І я пропоную вирішувати це питання на законодавчому рівні - внести зміни в закон про запобігання корупції в частині створення на базі НАЗК служби-розпорядника державних реєстрів агентства за тою аналогією, яка існує в Центральній виборчій комісії", - сказала Корчак.

Відповідаючи на закиди про збій е-декларування, глава НАЗК зазначила, що технічне завдання Мін'юсту передбачало обробку 150-200 тис. документів, проте сьогодні реєстр обробляє більше мільйона декларацій.

"Для того, щоб вирішити питання про дооснащення реєстру, необхідно провести незалежну експертизу самої системи електронного декларування", - переконана Корчак.

При цьому вона додала, що НАЗК розробило нове технічне завдання, яке предбачало проведення такого аудиту. Проте під час обговорення цього завдання, члени агенства не підтримали його.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme